Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. ITIA anunţă noi probe de dopaj în cazul fostului nr. 1 WTA

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a oferit primele explicaţii după ce a cerut o nouă amânare a audierii Simonei Halep în dosarul de dopaj.

23 mai 2023, 16:13
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. ITIA anunţă noi probe de dopaj în cazul fostului nr. 1 WTA
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. ITIA anunţă noi probe de dopaj în cazul fostului nr. 1 WTA

Simona Halep este suspendată provizoriu din 7 octombrie 2022, după un test pozitiv cu roxadustat la US Open, iar recent a solicitat ca dosarul ei de dopaj să fie finalizat cât mai repede. Mai mult sportiva a acuzat ITIA că tergiversează fără motiv audierea ei de către Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, mai ales după o nouă cerere de amânare.

Simona Halep urma să fie audiată pe 28 mai 2023, dar ITIA a cerut din nou o amânare. motivând noi dovezi, legate de iregularităţile din paşaportul biologic al fostului nr. 1 WTA.

Citeşte şi: Stere Halep aruncă bomba după noile acuzaţii de dopaj aduse fiicei sale. Ce ar fi făcut, de fapt, Simona Halep

Acum, ITIA a dat de înţeles că la dosar au ajund foarte multe probe, caz în care situaţia Simonei Halep se complică şi mai mult!

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.  În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, a transmis ITIA.

Citeşte şi: Simona Halep, după noile acuzaţii din scandalul de dopaj: „Trăiesc cel mai urât coşmar”

Luni seară, Simona Halep a acuzat ITIA pentru că a cerut reprogramarea audierii: „Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA.  Deși ITIA, prin reprezentantul Nicole Sapstead a comunicat public acum 3 zile că ITIA „își menține angajamentul de a judeca cazul doamnei Halep într-o manieră empatică, eficientă și în timp util”, în același timp ei cereau oficial Tribunalului să-mi amâne audierea… pentru a treia oară. ITIA spune public un lucru și face altceva în privat, am cerut în repetate rânduri să fiu audiată și ITIA a încercat în mod repetat să întârzie asta. Când se va opri? Întreb acest lucru încă o dată. Am dreptul la o audiere rapidă, să acționeze în acest fel este împotriva drepturilor mele”.