CTP dă din nou de pământ cu filmul Teambuilding: ”Simțeam că mă retardez uitându-mă”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a avut o nouă reacție dură la adresa ”Teambuilding”, filmul românesc cel mai de succes din ultimii 30 de ani. Jurnalistul nu este deloc impresionat de acest film și în ultimele zile a lansat mai multe atacuri virulente la adresa lui.

14 ian. 2023, 16:35
CTP dă din nou de pământ cu filmul Teambuilding: ”Simțeam că mă retardez uitându-mă”

CTP dă din nou de pământ cu filmul Teambuilding. Filmul „Teambuilding” a devenit în ultimele zile, un adevărat măr al discordiei în mediul online. Acesta i-a împărţit pe români în contestatari nemiloşi sau admiratori necondiţionat, iar acum, cele două tabere sunt într-un adevărat „război” pe reţelele de socializare.

Citește și CTP, un nou atac la adresa filmului Teambuilding, după ce a fost ironizat de publicaţia de satiră TNR: „Ştiu să apreciez şi un film popular, cu condiţia să nu fie tâmp, slinos şi gratuit porcos”

CTP dă din nou de pământ cu filmul Teambuilding

Unul dintre cei mai mari contestatari ai celui mai de succes film românesc din ultimii 30 de ani este gazetarul Cristian Tudor Popescu. În ultimele zile, el a lansat o serie de atacuri virulente la adresa acestui film care a strâns un număr uriaș de spectatori.

În cadrul unui eveniment care a avut loc vineri la Banca de Cultură Apollonia, din Brașov, gazetarul a vorbit din nou despre ”Teambuilding” și le-a transmis brașovenilor prezenți că după ce a vizionat filmul a scris două texte.

„În niciunul dintre aceste texte nu este pronunțat niciun cuvânt în legătură cu conținutul acestei producțiuni. Nimic! Eu nu spun nimic acolo, că e bun, că e prost, cu ce actori e, cine e regizorul, cum e sunetul, cum e imaginea, nu spun absolut nimic”, a transmis CTP, potrivit Adevărul.

Gazetarul a dezvăluit că nu a comentat filmul și că de fapt totul este o scorneală produsă doar în imaginația unora din presă.

„Eu am spus acolo doar că, în vreme ce mă uitam la film, se uitau la mine prin cameră – apăruseră de undeva – niște maimuțe antropoide care râdeau, dar nu râdeau de film, râdeau de mine, că mă uit la film. Acesta este comentariul meu și nu vreau să merg mai departe de aceasta”, a completat CTP.

Totuși, Cristian Tudor Popescu se declară îngrijorat de impactul social creat de filmul Teambuilding.

„Am fost silit să scriu acest comentariu din pricina fenomenului sociologic pe care-l reprezintă acest film și aici nu mai e de glumit, un milion de spectatori, așa ceva de pe vremea lui Sergiu Nicolaescu nu s-a mai văzut”, a explicat CTP.

Gazetarul susține că problema acestui film nu este faptul că e plin de vulgaritate, de glume mai mult sau mai puțin porcoase, ci este „e tâmp”.

El a dezvăluit că a văzut doar jumătate din Teambuilding, însă a fost suficient să își formeze o părere. Mai mult, jurnalistul a mărturisit că în minutele petrecute în fața micului ecran a avut senzația că pică un mal de pământ peste el.

„N-am reușit să schițez nici măcar un mic zâmbet, dimpotrivă, simțeam că mă retardez, mă tâmpeam și eu uitându-mă la ce-i acolo”, a mai spus CTP.

Citește și Micutzu îi dă replica lui CTP care a criticat „Teambuilding”: „E o ocupație a lui să fie critic de film”