Masca se poartă şi în apă, marea este spaţiul public. Anunţul făcut de secretarul de stat Paul Ene

Masca se poartă şi în apă, marea este spaţiul public. Secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, a vorbit despre regulile care trebuie respectate de către hotelieri dar și de către turiști, în minivacanța de 1 Mai și Paște.

23 apr. 2021, 18:38
Masca se poartă şi în apă, marea este spaţiul public. Anunţul făcut de secretarul de stat Paul Ene

Masca

se poartă şi în apă, marea este spaţiul public. Paul Ene a făcut referire și la obligativitatea purtării măștii la malul mării, mai exact pe șezlong și în apă. Întrebat dacă apa mării este considerată spațiu public, acesta spună că legislația în vigoare obligă turiștii să poarte mască și în apă.

Masca se poartă şi în apă, marea este spaţiul public

Paul Ene: „În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca.

Jurnalist Antena 3: Marea este spațiul public, nu?

Paul Ene: „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta.

Jurnalist Antena 3: Atunci purtăm toți masca pe plajă și în apă. 

Vom vedea. Sper să se găsească soluții în acest sens”, a conchis Paul Ene pentru Antena3.ro.

Când spune acum premierul că putem să renunțăm la masca de protecție

Premierul României, Florin Cîțu, s-a răzgândit în privința purtării măștii. Dacă până acum spunea că e foarte posibil ca de la 1 iulie să renunțăm la masca de protecție, acum spune că putem vorbi despre ridicarea acestei măsuri după ce 70% dintre români vor fi vaccinați.

Mai mult, premierul a spus că în acest moment se află în discuții cu reprezentanții sectorului HoReCa pentru ca restaurantele ce au tot personalul vaccinat anti-Covid să se poată deschide, chiar și atunci când rata de infectare crește într-o localitate.

Citeşte şi: Panică în TVR, după ce Alexandru Arşinel s-a infectat cu COVID. Actorul, prezent într-o emisiune în care a refuzat să poarte mască

Am avut discutii si cu restauratele pentru ca au fost lovite in aceasta perioada, cel mai mult restauratele in aceasta perioada de criza, din pacate. Pentru restaurate am propus, discutam, nu este o decizie luata, dar discutam ca daca isi vaccineaza tot personalul (…) sa fie deschisi tot timpul, sa nu mai fie legati de rata de incidenta.

Deci poti fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar sa nu mai fie legati de rata de incidenta, creste, scade rata de incidenta, se inchide. Sa nu mai fie daca are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a afirmat Florin Cîtu, luni seara, la Digi24.

Cîțu s-a arătat foarte sigur pe faptul că și marile companii din România vor face demersuri serioase în direcția imunizării angajaților pentru a nu mai exista obstacole în procesul de producție din cauza apariției unor eventuale focare de COVID.