CTP, despre Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii. „M-a convins că are controlul”

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre cum autorităţile gestionează criza generată de noul coronavirus în România, în special modul în care acţionează noul ministru al Sănătăţii. Gazetarul a spus depsre Nelu Tătaru că l-a convins "că are controlul, că știe ce se întâmplă în țară în acest moment, în toate locurile".

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 20:27
CTP, despre Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii. „M-a convins că are controlul”

Într-un interviu acordat Digi24, Cristian Tudor Popescu a afirmat că ministrul Nelu Tătaru are „o condiție pulmonară remarcabilă, de excepție, mai ales în condițiile actuale, când e greu cu respirația. Reușește să aibă un debit verbal formidabil, să spună foarte multe cuvinte în unitatea de timp, rămânând în același timp inteligibil, ceea ce este greu, și păstrându-și eficiența de comunicare”.

„A reușit să comunice un volum foarte mare de idei și date pe unitatea de timp. Lucrul cel mai important, dincolo de cifrele pe care le-a rostit, care sigur că plauzibilizează discursul – când rostești cifre, și mai ales cifre în colțuri, nu cifre rotunde, adică 842, 159, nu 1.000 cum a zis atunci la Suceava într-un moment de mai puțină inspirație, domnul ministru – deci când rostești astfel de cifre devii mai credibil. Bineînțeles că ele pot fi verificate. Cetățenii nu pot să o facă, dar poate să o facă presa.

Lucrul cel mai însemnat pe care l-a comunicat domnul Tătaru, după părerea mea, este faptul că are controlul. Nu înseamnă că a rezolvat problemele. Că cineva poate să spună „Da, se aduc măști acum, se aduc combinezoane… Dar de câte e nevoie? E prea puțin”; a precizat gazetarul.

Nelu Tătaru, mesaj pentru medici: „Fraţii mei, România are nevoie de voi”

CTP este de părere că în gestionarea crizei generate de epidemia de coronavirus „s-a pornit de la zero, aveau altă treabă atunci autoritățile, politicienii, factorii de decizie… Alte treburi aveau, nu să se ocupe de coronavirus”.

„Iar domnul Tătaru nu a fost ministru de la început. La început a fost domnul Costache. Domnul Tătaru pe mine m-a convins că are controlul, că știe ce se întâmplă în țară în acest moment, în toate locurile. Știe, cunoaște situațiile, am văzut, nu numai la Suceava, la Arad, la București, la frontieră… Situații medicale, situații administrative, situații chiar politico-militare… Cunoaște foarte bine, stăpânește lucrurile, firește, asta o face și printr-o activitate împinsă la maximum.

Se duce peste tot, la fața locului, ca să vadă despre ce este vorba, nu să i se raporteze cifre false, după cum a și spus dânsul că există raportărilecare trebuie să înceteze, alea false din teritoriu. Nărav vechi, „să nu ieșim rău la București”. Ăsta e de 30, 40 de ani. Ba unii, pe la Caraș-Severin, am înțeles că au raportat 23 de infectați și vreo 30 de vindecați. Cum era cu strângerea recoltei de pe o suprafață mai mare decât cea a țării. Când în cifrele dinainte de 89″, a spus Cristian Tudor Popescu.

Ministrul Sănătăţii anunţă angajări la DSP şi în structurile serviciilor de Ambulanţă

CTP, despre Nelu Tătaru: „A vorbit ca un profesionist tot timpul”

„Și a fost sincer. Mi-a plăcut foarte mult, că nu am sesizat nicio mestecare de talaș în timpul răspunsurilor pe care le-a dat presei. Au fost răspunsuri precise, rapide fără a încerca să amețească peștele din lansetă – așa cum fac majoritatea… toți politicienii -, niciun moment. A vorbit ca un profesionist tot timpul și a reușit – e foarte interesant, pentru că nu și-a propus lucrul ăsta – să nu fie patetic în sensul american al cuvântului. În România, cuvântul nu înseamnă ceva foarte rău, prin definiție, însă în America înseamnă. Patetic este echivalent cu jalnic.

Sunt mulți cei care trag aer în piept, își șterg o lacrimă și încep: „Dragi români”, „țărișoara”, „noi, cu toții”, „împreună”… amintindu-ne evident de Cațavencu.

A spus „fraților”. A fost un discurs patetic, fiind și el medic. A reușit să-l spună ca un medic, nu ca un politician, acest discurs. Adică l-a spus prost din punct de vedere oratoric. N-a fost un retor bun, uneori a greșit, a făcut greșeli gramaticale, uneori chiar de sens ale cuvintelor, dar tocmai prin asta a fost convingător.

Pe mine m-a convins că este omul potrivit la locul potrivit.

O singură dată, pe lângă aia cu 1.000 a mai călcat strâmb – când a fost întrebat în legătură cu medicii, cu posibila testare a populației la Suceava, începând cu medicii. Și dânsul a răspuns că medicii au fost deja testați. Când noi auzim acum cine erau testați acolo. Cuscra, nepoata tovarășului de la județ și așa mai departe, inclusiv medicul, doctorul Flutur (șeful CJ Suceava – n.red.) și nu medicii adevărați.

În general, domnul Tătaru este acolo unde trebuie”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

CONTROVERSA MOMENTULUI Vor putea merge românii la biserică în noaptea de Înviere? Răspunsul dat de OFICIALITĂŢI