CTP, despre pensiile speciale: Să nu mai existe nicio pensie sub 2.000 de lei

Publicat: Sâmbătă, 20 Iunie 2020 07:49 // Actualizat: Sâmbătă, 20 Iunie 2020 07:49 // Sursa: romaniatv.net

Cristian Tudor Popescu consideră că pensiile speciale ar trebuie date la baza piramidei sociale. Mai mult decât atât, gazetarul susține că prioritatea politicienilor care se ocupă de sistemul de pensii ar trebui să fie mai întâi ridicarea ”la un minim nivel de supraviețuire decentă, de viețuire decentă a tuturor pensionarilor din această țară”.

”E suficient să întrebați oricare cetățean, simplu cetățean, nu cu pensii de felul acesta, un pensionar, întrebați-l dacă e cinstit, dacă e drept, ce se întâmplă cu sistemul de pensii din România. Și asta nu înseamnă că se rezolvă lucrurile, pe de altă pare e presiunea asta extraordinară din partea puterii parlamentare să crească cu 40% pensiile. De ce să le crești cu 40%? Ca să nu le mai poți plăti încă din prima lună...? E absolut lipsit de sens. Cum să susții așa ceva. Eu nici nu știu cum pot fi luate în considerare astfel de inițiative parlamentare” , susține CTP.

Citește și: CTP, după incidentul cu Nicuşor Dan: "Dragnea este liber, merge prin PSD în continuare"

Cristian Tudor Popescu a declarat în cadrul emisiunii ”Cap Limpede” de la Digi24 faptul că nimeni nu s-a ocupat cu adevărat de problemele pensionarilor, de întreaga situația a pensionarior.

”Aici e vorba de tratarea acestor oameni, a pensionarilor, tratarea lor cu dispreț, ca o masă de manevră. De 30 de ani încoace ei așa sunt tratați. De către toate puterile politice care au fost aici în România. Nimeni nu s-a ocupat cu adevărat de probleme pensionarilor, adică să ia sistemul de pensii, nu numai sistemul de pensii, viața unui pensionar din România și să vadă, unde sunt suferințele, problemele grave, unde apar – la medicamente, la tratament, la cumpărarea de produse unde prețurile sunt din ce în ce mai mari. Să vadă întreaga situație a pensionarilor și să gândească un sistem echitabil pentru toată lumea, care să nu însemne neapărat belșug, ca să folosesc o expresie a domnului Dan Barna, ci echitate și demnitate” , a adăugat gazetarul.

”Pentru că ce îi scoate acum din sărite, oamenii aceștia se simt în primul rând desconsiderați, jigniți, cei mai mulți dintre ei au muncit ani mulți, au muncit și în sistemul comunist, iar pensiile astea de mizerie pe care le iau în raport cu aceste pensii nesimțite, sfidătoare, pentru că asta e problema, îți bați joc de mine în ultimă instanță. Eu poate că pot să trăiesc și cu 2000 de lei în timp ce tu ai 70.000 de lei. Dar cum arată asta? Îți bați joc de mine, de munca mea. Pentru că, de fapt, pensia nu reprezintă numai niște bani, ci și o apreciere a muncii depuse de om în cursul vieții. Nimeni nu a abordat așa problema pensionarilor. Toată lumea a vrut să genereze ideea «Noi vă dăm! Cu noi o să fie belșug, o să vă dăm pensii pân' la cer»„ , a declarat CTP.

Citește și: CTP a izbucnit ÎN DIRECT şi a recitat versuri din piesele trupei PARAZIŢII

Gazetarul susține că nu ar trebui să există, în primul rând, pensii minime de 700 de lei. Conform acestuia, suma reprezintă o jignire.

”În momentul de față pensia minimă cât este? 700 de lei? Nu se poate așa ceva! Aia este o jignire. Problema nu e că nu se măresc pensiile cu 40% ci că nu ar trebui să existe pensii de asemenea dimensiune, la asemenea nivel. Eu, dacă aș fi politician și m-aș ocupa de sistemul de pensii aș spune: «dom'le, în primul rând vreau să nu mai există nicio pensie sub 2000 de lei», de pildă. De ce? Fiindcă indiferent de ce-a muncit, c-a fost șef de stat sau a fost femeie de serviciu, omul ăla e bătrân. Are aceleași nevoi, aceleași cerințe la bătrânețe și pentru asta 700 de lei nu îi ajung. Categoric!” , a declarat CTP.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cătălin tudor popescu CTP pensii speciale Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H