CTP, după incidentul cu Nicuşor Dan: „Dragnea este liber, merge prin PSD în continuare”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a apreciat vineri la Digi24, despre evenimentele de la conferința de presă susținută de Nicușor Dan în Sectorul 5, când mai multe mașini ale firmei de salubritate l-au claxonat și stropit cu dezinfectant, că 10 August din Piața Victoriei.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 18:01
CTP, după incidentul cu Nicuşor Dan: „Dragnea este liber, merge prin PSD în continuare”

„Îi face un serviciu PSD-ul cu astfel de manifestări. Mie mi se pare altceva demn de remarcat, foarte important. Aici avem o reeditare in mic a ceea ce s-a intamplat in 10 august pe 10 august in Piata Victoriei. Ce faceau oamenii pe 10 august? Spuneau niste lucruri critice la adresa unei puteri. Si ce s-a adus impotriva lor? Masini cu tunuri de apa, acum tulumbe cu dezinfectant. Si locul jandarmilor a fost luat de mustață ăla (…) De ce au fost batuti si gazati oamenii in piata? Sa nu mai strige ce strigau. Asa a facut si Badulescu cu dulapul. Fiecare cu ce poate. Acelasi mecanism (…) Ce imi spune mie asta este ca Dragnea este liber, merge prin PSD in continuare. Aceste actiuni sunt cat se poate de demne de Dragnea”, a declarat Cristian Tudor Popescu (CTP).

Olguţa Vasilescu (PSD), replică pentru Nicuşor Dan: Băieţaş, o să simţi ce simţeau şi ăia pe care îi atacai cu haita ta

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reacţionat, vineri, după ce candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei a fost din nou bruiat în timpul unei conferinţe de presă, afirmând că “nenorociţii care îşi bat joc de Bucureşti, toţi haidamacii lui Firea şi ai lui Pandele” nu îi permit lui Nicuşor Dan să facă declaraţii în spaţiul public. Orban consideră că aşa ceva este inadmisibil, că este un “comportament golănesc” şi solicită să nu mai fie boicotate declaraţiie publice ale lui Nicuşor Dan.

O conferinţă a lui Nicuşor Dan a fost bruiată joi dimineaţa. În timp ce candidatul dreptei vorbea, mai multe camioane ale firmei de salubritate au claxonat, au ambalat motoarele şi au circulat prin zonă. Poliţia Locală, căreia Nicuşor Dan i-a cerut să intervină întrucât este încălcată liniştea şi ordinea publică, i-a cerut candidatului, dar şi tuturor celor care participau la conferinţa de presă să părăsească partea carosabilă.
 
În 5 iunie, o conferinţă de presă susţinută de Nicuşor Dan în Prelungirea Ghencea a fost bruiată de viceprimarul Aurelian Bădulescu. Contrele între cei doi au început înainte de debutul conferinţei şi au continuat pe durata acesteia. Nicuşor Dan abia şi-a prezentat discursul, întrucât Aurelian Bădulescu a vorbit continuu peste el.

CTP: Aici suntem în campanie electorală și „facem propagandă” și „manipulare”

Domnul de la Sectorul 6, Mutu, precum și alți domni pesediști, PSD-ul, știți ce poate să spună? Poate să spună că polițistul lui Vela i-a amendat pe oamenii ăștia care făceau o treabă ordonată de companie, pentru salubrizare. Și a venit polițistul lui Vela… Adică, al candidatului Nicușor Dan, ca să îi amendeze pe aceștia. Poate să spună asta PSD-ul, că se pricepe.

Aici suntem în campanie electorală și „facem propagandă” și „manipulare”. Și atunci este necesar să îi rugăm pe toți telespectatorii să se uite. Poate fi legal din punct de vedere rutier, ca acele mașini să meargă în cerc? Nu poate fi. În niciun caz!

Claxoane. Claxonatul este interzis în București, din câte știu. Au făcut uz de claxoane, mai mult, au generat claxoanele firești ale celor care circulau pe acolo și care erau blocați.

Cine le dă dreptul legal să pulverizeze în aer acel dezinfectant? Eu nu am auzit așa ceva. O astfel de operațiune care împrăștie o substanță chimică, la liber, din tulumba aia în aer, asupra unor cetățeni, fără voia lor… Cetățenii aceia au fost stropiți cu dezinfectant fără ca ei să vrea. Trebuie să existe o lege care să te oblige. Așa cum există lege care te obligă să porți mască în spații închise, trebuie să existe o lege care să îi permită ăluia cu tulumba să mă inunde pe mine din cap până în picioare – cetățean care merg pe stradă – cu dezinfectant, că așa vrea el. Nu există nicio lege.

CTP: De ce am spus 10 august? Vedem poliția pusă în slujba politicului pentru a reprima opozanți politici

De ce am spus 10 august? Pentru că asta s-a întâmplat acolo. Vedem aici mașinile, vedem poliția pusă în slujba politicului pentru a reprima opozanți politici. Acest lucru am văzut și în 10 august. Firește, dimensiunile diferă, dar mecanismul este același.

Și asta arată cum a fost și acea apariție a pitencatropului ăla, Bădulescu. Primul eveniment de soiul ăsta. A fost același lucru. Ce s-a întâmplat acolo? Omul respectiv, pe care îl cheamă Nicușor Dan întâmplător – putea să fie oricare cetățean care a obținut dreptul de a ține acolo o conferință de presă – a fost împiedicat să vorbească.

De ce au fost bătuți și gazați oamenii în Piață? Ca să nu mai strige ce strigau. Ca să nu mai agite lozincile pe care le aveau. Același lucru a făcut Bădulescu cu dulapul. Fiecare cu ce poate. Ăștia cu camioanele și cu tulumbele, cu dezinfectantul, și Bădulescu cu dulapul. Același mecanism.

Întreb și eu: Cine îți permite să îți pui numele în felul ăsta, tu fiind primar plătit de stat, ales de comunitate, să îți pui numele pe mașinile companiei de salubrizare? (referitor la inscripția #DF – Daniel Florea, primarul Sectorului 5 – n.red.). Cine îți permite? Dar iată câte întrebări punem în legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo din punct de vedere legal. Haștagul e clar de ce e pus acolo. #Fapte și # DF, cu referire, iarăși, la Piața Victoriei.

CTP: Poate că unii se gândesc că Dragnea e la pușcărie – „s-a dus ce a fost în 2018”… Nu-i adevărat!

Ce îmi spune mie asta? Mie îmi spune că Dragnea e viu și liber. De viu, e viu. Dar e și liber. Merge prin PSD în continuare. Astfel de acțiuni sunt cât se poate de demne de Dragnea. Precum și declarația domnului Bădălău că, așa cum a spus el „700.000 de oameni din diaspora au contracte de muncă și restul sunt la negru, fără asigurare socială” – inițial a spus „sunt fete de le duc ăștia” – și care „au venit pe spinarea noastră să fie tratați aici, în România”.

Și această declarație cred că îl bucură mult pe domnul Dragnea în pușcărie, ca și aceste metode pe care le folosesc Bădulescu, cei de la Sectorul 5, PSD-ul…

PSD-ul care a aruncat jandarmii și polițiștii împotriva manifestanților pașnici din Piața Victoriei – lăsând la o parte huliganii -, acel PSD este viu și nevătămat în momentul de față.

Poate că unii se gândesc că Dragnea e la pușcărie – „s-a dus ce a fost în 2018”… Nu-i adevărat! Ce vedem, ce face Bădălău, ce fac acești inși – am văzut imaginile – arată clar că avem de a face tot cu PSDragnea în acest moment.