CTP: „E discreditant pentru poliţişti că a fost nevoie de vreo şapte bărbaţi ca să imobilizeze o persoană în vârstă. E penibil”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că cei doi care au declanșat un scandal la hipermarket, acuzând că li se încalcă drepturile prin luarea temperaturii, au vrut de fapt să atragă și mulțimea din jur de partea lor, pentru a stârni o încăierare. CTP mai arată că poliția a aplicat legea corect, chiar dacă a fost nevoie de prea mulți agenți pentru a imobiliza un singur om.  

21 mai 2020, 19:32
CTP: „E discreditant pentru poliţişti că a fost nevoie de vreo şapte bărbaţi ca să imobilizeze o persoană în vârstă. E penibil”

„Doamna în cauză strigă de la bun început, nu vorbește pe ton normal, strigă. Dorește să fie auzită de toata lumea și de cei care vor vedea filmul. Este evidentă pregătirea filmării. Doamna a venit foarte bine instruită pentru a face cumpărături, a venit înarmată cu articole din Constituție, cu Convenția de la Geneva, că așa te duci la cumpărături, nu?”, a descris CTP imaginile de la supermarket.

Kaufland, după ce un bărbat a fost încătuşat pentru că nu a vrut să i se ia temperatura: „Totul a fost regizat”

El mai observă că, înainte de a le fi luată temperatura, cei doi nu purtau măști: „Atât doamna, cât si partenerul nu purtau măști. Era intrarea într-un spațiu închis. Nu aveau mască deloc, nici măcar coborâtă sub bărbie, o altă ilgalitate pe care se pregăteau să o comită. Evident, cei doi nu veniseră la cumpărături”.

Jurnalistul este de părere că cei doi, însoțiți de cameramanul care a filmat întreaga scenă, au vrut de fapt să provoace mulțimea aflată în jur și să stârnească o bătaie generală. 

„În mod clar, obiectivul a fost stârnirea oamenilor aflați în jur. Tot ce au urmărit cei doi a fost o solidarizare a oamenilor din jur, să provoace o încăierare. Din fericire, nu au reușit”, a comentat CTP.

El se întreabă ce ar fi făcut cei doi dacă s-ar fi aflat în aeroport, unde se realizează o scanare corporală cu raze X, și declară că pretenția de a avea personal medical la intrarea în magazine, pentru măsurarea temperaturii, este aberantă.

Citeşte şi Primele declaraţii ale bărbatului încătuşat, după ce a refuzat să i se ia temperatura: „Poliţiştii au tăbărât pe mine”

„Domnul și doamna, dacă se duceau la aeroport, ce făceau când li se cerea să treacă prin poarta prin care circulă raze X? Sunt radiații ionizante, în doze mici, dar au un efect, spre deosebire de termometrele astea. Ce făceau, țipau că li se încalcă drepturile și Convenția de la Geneva? Cum să pui câte un medic la intrarea fiecărui supermarket, la fiecare instituție? Mai rămâne vreunul care se ocupă de cei care suferă prin spitale? Spune distinsa, bine antrenata doamnă, că e un act medical intim. Eu n-am văzut ca acest termometru să-i fi fost introdus în gură sau în cealaltă parte a tubului digestiv”, a mai spus CTP.

Jurnalistul apreciază faptul că oamenii care au asistat la scenă nu s-au lăsat antrenați.

„E un act de provocare, s-a urmărit ralierea oamenilor, dar nu s-a reușit. Este un exemplu de respectare a legii de către covârșitoarea majoritate a cetățenilor care apar în această înscenare, care nu aveau nicio treabă și s-au suspus legii fără nicio problemă”, ma spune CTP.

În schimb, el critică atitudinea și pregătirea polițiștilor sosiți la fața locului, care cu greu au reușit să-l imobilizeze pe bărbat.

„E discreditant pentru polițiști că a fost nevoie de vreo șapte bărbați ca să imobilizeze o persoană de vârstă considerabilă. E penibil. E de presupus că e de ajuns un polițist sau doi pentru astfel de acțiuni, nu un întreg pluton”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.