CTP dezvăluie ce i-a spus Klaus Iohannis: „Și-a bătut joc de acest popor cum nu a făcut-o nimeni”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a amintit de o întâlnire venită în momentul în care Klaus Iohannis nu ajunsese încă președintele Partidului Național Liberal, și a povestit la cea mai recentă ediție a emisiunii transmisă live de Recorder pe Youtube.

12 nov. 2023, 08:56
CTP dezvăluie ce i-a spus Klaus Iohannis: „Și-a bătut joc de acest popor cum nu a făcut-o nimeni”

CTP a lăsat moaştele în plata Domnului şi a revenit la politică, vorbind despre începuturile lui Klaus Iohannis în politică. ”Fusese doar candidat la funcția de premier în 2009 și de vicepremier în 2014 și pierduse”. Apoi, Klaus Iohannis începuse o ascensiune politică abruptă și densă. Jurnalistul i-a spus că ”Aveți așa un noroc, un farmec de ați urcat atât de scurt în carieră. Acum o rezolvați cu Crin Antonescu? Iohannis mi-a confirmat scurt: ”Da”, în sensul că va deveni președinte al PNL.

”Ați cam ars etapele. Veți ajunge șef de partid și candidat la președinție”, i-a zis CTP. ”Prin toate societățile și grupurile în care am fost, în foarte scurt timp am fost considerat conducător”, i-a răspuns Klaus Iohannis, potrivit ziaristului, surprins de încrederea în sine a politicianului.

CTP continuă seria afirmațiilor șocante. După ce a comparat enoriașii cu teroriștii Hamas, jurnalistul ia în derâdere cultul moaștelor: „Dați-mi voie să râd de convingerea că niște rămășițe de mort pot rezolva probleme de viață”

Libertatea.ro relatează și a doua întâmplare. ”Când a plecat, Klaus Iohannis s-a întors spre mine și a spus, filozofic: ”Nu știu dacă România este pregătită pentru mine”, a povestit CTP. ”Și era pregătită?”, a întrebat moderatoarea. ”De fapt, România era pregătită. Dar Klaus Iohannis a făcut mai mult rău decât Traian Băsescu. Pentru că omul ăsta a dat de perete, a dat cu piciorul la atâtea speranțe pe care și le-au pus oamenii în el. Și speranțe legate de Occident”, a motivat CTP, care a încheiat:”Iohannis și-a bătut joc de acest popor și asta n-a făcut-o nimeni dintre președinți”

CTP îl desfiinţează pe Iohannis după scandalul dronei care s-a prăbuşit în România: „Iohannis va face concurenţă zicerii lui Băsescu «iarna nu-i ca vara» cu a sa «astăzi nu-i ca ieri»”