CTP îl desfiinţează pe Iohannis după scandalul dronei care s-a prăbuşit în România: „Iohannis va face concurenţă zicerii lui Băsescu «iarna nu-i ca vara» cu a sa «astăzi nu-i ca ieri»”

Scandalul dronei care s-a prăbuşit în România, după spusele ministrului Apărării, dar de care preşedintele Iohannis aparent nu ştia, cu doar o zi înainte, l-a făcut pe gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) să publice un mesaj acid la adresa şefului statului.

07 sept. 2023, 20:25
CTP îl desfiinţează pe Iohannis după scandalul dronei care s-a prăbuşit în România: „Iohannis va face concurenţă zicerii lui Băsescu «iarna nu-i ca vara» cu a sa «astăzi nu-i ca ieri»”

CTP a comentat bâlba preşedintelui Iohannis într-o notă foarte dură, avertizând că asemenea neconcordanţe ar putea face din conducerea României principala problemă a NATO la graniţa frontului său estic.

„Serviciile de informații ale Armatei Române au negat ce le-au spus omologii lor ucraineni, care au în spate sistemul informațional SUA. Pentru că prima grijă a ministrului Apărării a fost ca președintele Iohannis să poată declara prostia sau minciuna solemnă că nicio țandără de dronă rusească n-a pătruns pe teritoriul țării și nici n-are cum, datorită, se înțelege, sistemului de apărare antiaeriană românesc impenetrabil.

Apoi, pus de către sătenii din zonă în fața rămășițelor aparatului rusesc, Iohannis, după ce s-a repezit cu lobul frontal în zidul din față, smucește îndărăt și dă cu ceafa de zidul din spate – face o a doua declarație, despre «o situație complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO». Pe cale de consecință, ar trebui ca NATO să activeze articolul 5 și să declare război Rusiei, nu?

Păi, nu. Pentru că, în clipa de față, cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu sprijină tăierea sporurilor bugetarilor: „Am văzut spor de stat prea mult pe scaun. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu poţi cere spor de căldură, dacă eşti fochist. E în fişa postului”

P.S. În folclor, probabil că, în urma acestui episod, Iohannis va face concurență zicerii lui Băsescu «Iarna nu-i ca vara» cu a sa «Astăzi nu-i ca ieri»”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Președintele Iohannis a negat cele susținute de Ucraina, anume că dronele Rusiei au atins teritoriul României. Apoi, în fața „descoperirilor” făcute de locuitorii din satele jud. Tulcea, a revenit cu precizarea „Astăzi e altă situație decât ieri”, vorbind, în același timp, despre „o violare gravă a suveranității”.

Totuşi, Jens Stoltenberg a afirmat joi, 7 septembrie, că nu are nicio informație că posibilele resturile de dronă găsite pe teritoriul României provin de la un atac intenționat lansat de Rusia împotriva ţării noastre.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: Aderarea României la OCDE reprezintă o prioritate de prim rang a Guvernului