CTP, dezvăluiri impresionante despre sportul care i-a schimbat viața: ” Eram rahitic când eram mic, o stârpitură cu pieptul scobit”

Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați gazetari din presa românească, dar și un foarte mare fan al sportului. Recent, jurnalistul a dezvăluit cât de important este sportul pentru el, dar și ce rol a avut în dezvoltarea sa.

18 dec. 2022, 09:42
CTP, dezvăluiri impresionante despre sportul care i-a schimbat viața: ” Eram rahitic când eram mic, o stârpitură cu pieptul scobit”
CTP, dezvăluiri impresionante despre sportul care i-a schimbat viața

CTP, dezvăluiri impresionante despre sportul care i-a schimbat viața. Cunoscutul gazetar, în vârstă de 66 de ani, este într-o formă demnă se invidiat și după cum a mărturisit chiar el, acest lucru se datorează în primul rând, sportului.

Citește și CTP îi ironizează pe cei care cer boicotarea firmelor austriece după votul Schengen: „Le reamintesc celor care vor să-și ia țara înapoi că niciodată austriecii nu vor fi mai buni la furat decât noi”

CTP, dezvăluiri impresionante despre sportul care i-a schimbat viața

Recent, gazetarul a vorbit despre ce rol a jucat sportul în viața lui, dar și despre cum i-a schimbat acesta viața.

Foarte mulți români când aud de Cristian Tudor Popescu se gândesc în primul rând la tenis, pentru că de-a lungul timpului, gazetarul și-a îndreptat atenția către acest sport.

Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că CTP a practicat în tinerețe înotul. Gazetarul a mărturisit că înotul a fost cel care l-a ajutat să își corecteze deficiențele fizice.

”Am început ca David Popovici. Eram rahitic când eram mic, eram o stârpitură. Slab, cu burta mare, pieptul scobit. Și aveam două umflături aici, pe cap, parcă urmau să îmi crească niște coarne, niște muguri de coarne. Și din condiția asta m-a scos înotul….. Am înotat și am reușit să mă compun ca fizic exclusiv prin antrenament, prin eforturi. Baza genetică pe care am avut-o a fost foarte săracă. David avea scolioză și așa a ajuns la înot. Și astăzi este cine este. Dar și dacă n-ar fi ajuns campionul de acum pe care îl știe o lume întreagă, părinții lui tot făcuseră un lucru excelent ducându-l la înot, pentru că așa i-au rezolvat problema de sănătate”, a declarat CTP, la podcastul „Profu’ de Sport” .

Gazetarul a dezvăluit că mărturisește că pe lângă orele pe care le dedică tenisului sau mersului la sala de forță, petrece în continuare timp în bazinul de înot.

”Când am timp puțin, atunci doar înot 40 de minute. Când am timp mai mult, atunci fac alergare 40 de minute și o oră antrenament de tenis. Când am meci, nu mai fac antrenamentul. La final, înot iar. Rar, mai fac și sală, aparate”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citește și CTP desființează Austria, după ce a blocat aderarea României la Schengen: „E o lovitură de stat la adresa UE. O atitudine de imperiu, de dictatură față de niște ființe umane considerate inferioare”