CTP, după conferinţa lui Iohannis: Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare?

Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru faptul că a evitat să recunoască faptul că şi la nivelul Guvernului liberal au existat greşeli în ultima perioadă, comentând inclusiv declaraţia făcută de şeful statului referitoare la afirmaţia controversată a ministrului Sănătăţii.

RomaniaTV.net
18 nov. 2020, 00:02
CTP, după conferinţa lui Iohannis: Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare?
CTP

CTP l-a criticat pe Iohannis după ultima întâlnire cu presa.  „Preşedintele Iohannis califică declaraţia ministrului Sănătăţii despre tragedia de la Piatra Neamţ, „Toţi suntem vinovaţi”, ca „insuficient rumegată”. Prin urmare, dl Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare? Este singurul accent oarecum negativ la adresa unui membru al guvernului PNL. Altfel, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, dl Iohannis a refuzat sistematic să recunoască vreo greşeală a executivului liberal” a scris gazetarul Cristian Tudor Popescu, într-un editorial pe republica.ro

CTP: Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD în conferinţe de presă

CTP se întreabă dacă nu ar fi mai uşor pentru Iohannis ca PNL să piardă alegerile, pentru a avea pe cine să critice în continuare. „Pe cale de consecinţă, ar fi mai uşor pentru preşedinte, nu pentru România, dacă PNL ar pierde alegerile din 6 decembrie şi n-ar mai face guvernul. Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD în conferinţe de presă. Căci dacă le va câştiga, şi dl Iohannis va dispune de o majoritate parlamentară şi o guvernare PNL cu tot atâtea mâini moarte şi piloşi ca actuala, nu va mai avea nicio scuză pentru istorie când de reformele cruciale pentru România se va alege praful”, a completat Iohannis.

Klaus Iohannis, despre afirmaţia lui Tătaru privind vinovăţia colectivă pentru situaţia sistemului medical: O afirmaţie un pic nerumegată.

CTP a reationat după ce preşedintele Klaus Iohannis a calificat marţi drept ”un pic nerumegată” afirmaţia ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru privind vinovăţia colectivă pentru situaţia sistemului medical: Preşedintele a declarat că nu toţi suntem de vină, ci sunt de vină cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani, ”marele PSD”.
”O afirmaţie un pic nerumegată. Nu toţi suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în judeţe spitalele judeţene şi care nu au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, managementului şi în acest sens mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani, mă refer sigur la marele PSD. Acesta e vinovatul moral. Vinovatul tehnic va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a declarat Iohannis.

Carantină în România. Lista oraşelor aflate în acest moment în scenariul roşu
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde 10 pacienţi şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu, că ”pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.
Referitor la această declaraţie, premierul Ludovic Orban a comentat: ”Într-un moment dificil a făcut o declaraţie. Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individual pentru fiecare nerealizare”.

Luni seară, la Digi 24, Tătaru şi-a explicat afirmaţia: ”Cred că am fost greşit înţeles şi îmi cer scuze pentru acest lucru societăţii civile sau pacienţilor dacă au crezut că ei sunt cei vizaţi. Nu. În aceşti 30 de ani au fost diverse guverne, au fost diverşi miniştri ai Sănătăţii, au fost administraţii locale, au fost factori politici, au fost interese locale sau personale care au dus la situaţia sistemului pe care o vedem în acest moment. De aceea, în tot ce înseamă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă cât la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”.