CTP: E vorba de ceea ce a generat Băsescu, adică spionita extremă. Despre asta vorbeşte Frunzăverde

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, la România TV, că Sorin Frunzăverde are dreptate când vorbeşte de  centralizarea excesivă a statului şi de statul poliţienesc. Jurnalistul spune că PDL se află acum într-o situaţie asemănătoare PCR. "Este acelaşi mecanism: Nicolae Ceauşescu a desfiinţat PCR în anii '80, acolo nu mai exista viaţă de partid, nu mai existau dezbateri, soluţii. Era un partid mort, era doar cuvântul lui Ceauşescu. Aşa s-a întâmplat şi cu PDL. Despre asta vorbeşte Sorin Frunzăverde", a comentat CTP.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 10:49
CTP: E vorba de ceea ce a generat Băsescu, adică spionita extremă. Despre asta vorbeşte Frunzăverde

Cristian Tudor Popescu a comentat afirmaţiile lui Sorin Frunzăverde legate de statul poliţienesc şi a arătat că este vorba de „securism după comunism”.

„Este vorba de ceea ce a generat Traian Băsescu la nivelul întregii ţări şi acum aflăm că şi la nivelul partidului său, adică spionita extremă, ascultarea chiar a colaboratorilor, a oamenilor din structurile de conducere a partidului, a fenomenului fazei finale a ceauşismului când membrii Comitetului Politic Executiv, ai Comitetului Central erau ascultaţi cu precădere de către Securitate. Despre asta vorbeşte Sorin Frunzăverde şi în premieră vorbeşte despre acest fenomen la nivelul partidului de guvernământ„, a declarat jurnalistul.

Acesta crede că şi obiecţiile lui Frunzăverde legate de centralizarea excesivă a statului sunt justificate. În aceste condiţii, lui Frunzăverde nu i se pot aduce criticile care însoţesc de obicei politicienii care îşi schimbă partidul

„Un om care a traversat perioade de opoziţie crâncenă, când partidul avea 6-7%, era pe cale de desfiinţare şi nu a plecat de acolo şi spune acum nişte lucruri extrem de dure legate de suspiciunile din partid, de spionită, acesta nu este un traseist„, apreciază CTP.

El se arată sceptic faţă de posibilitatea ca liderii PDL să aibă o reacţie promptă care să ducă la corijarea fenomenelor semnalate de Frunzăverde.

„Acolo nu se discută chestiuni legate de spionarea conducerii partidului, de alocarea discreţionară a resurselor, acolo se discută ‘Ce facem că e groasă? Suntem pe tobogan!’ Nu va veni acolo nimeni cu o soluţie fundamentală, să se reunească nişte lucruri, să se spună ce a devenit partidul sub Traian Băsescu, despre cum a fost desfiinţat„, a spus Popescu referindu-se la şedinţa de miercuri a conducerii PDL.

Incapacitatea de reacţie este rezultatul anihilării vieţii interne de partid. „Este acelaşi mecanism: Nicolae Ceauşescu a desfiinţat PCR în anii ’80, acolo nu mai exista viaţă de partid, nu mai existau dezbateri, soluţii. Era un partid mort, era doar cuvântul lui Ceauşescu. Aşa s-a întâmplat şi cu PDL. Despre asta vorbeşte Sorin Frunzăverde„, a conchis CTP.