CTP i-a luat peste picior pe tricolori, după calificarea la EURO 2024! Gazetarul a aruncat bomba.”Ei au avut un rol decisiv”

Naționala de fotbal a României a reușit sâmbătă seară să se califice la EURO 2024, după o pauză de opt ani. Performanța tricolorilor nu l-a impresionat pe gazetarul Cristian Tudor Popescu care imediat i-a ironizat pentru parcursul pe care aceștia l-au avut în preliminarii. Mai mult, CTP a atribuit meritul calificării altcuiva.

19 nov. 2023, 14:05
CTP i-a luat peste picior pe tricolori, după calificarea la EURO 2024! Gazetarul a aruncat bomba.”Ei au avut un rol decisiv”
CTP i-a luat peste picior pe tricolori, după calificarea la EURO 2024!

CTP i-a luat peste picior pe tricolori, după calificarea la EURO 2024! Cristian Tudor Popescu a șters pe jos duminică dimineață cu naționala de fotbal a României.

Citește și CTP dezvăluie ce i-a spus Klaus Iohannis: „Și-a bătut joc de acest popor cum nu a făcut-o nimeni”

CTP i-a luat peste picior pe tricolori, după calificarea la EURO 2024!

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, gazetarul i-a luat peste picior pe elevii lui Iordănescu și a atribuit meritul calificării la Campionatul European ce va avea loc anul viitor în Germania, fanilor echipei.

Cine merită calificarea. Învingând unele dintre cele mai puternice echipe de pe glob, adică Andorra, Belarus, Kosovo, Israel și Elveția, în meciuri formidabile, în care n-a avut nici urmă de noroc, naționala de fotbal a României s-a calificat, în fine, la Europene. Însă, după părerea cârciocară a subsemnatului, cei care merită cu adevărat această calificare sunt necăjiții și statornic entuziaștii suporteri ai tricolorilor, care și-au înghițit dezamăgirile atâta amar de ani, fără să se lase păgubași.

Un rol decisiv în calificare mi se pare că au avut cei doi comentatori tv, care au dat cu gura patriotic din răsputeri la meciul Israel-România – fără ei, pierdeam. Cred că este „imperios necesar” ca toate confruntările naționalei de la turneul final din Germania să fie heirupite de aceiași”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după opt ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria.

La Felcsut, pe Pancho Arena, în faţa a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lăsat liber în careu la un corner. Românii au egalat în minutul 10, prin George Puşcaş, care a urmărit şi a trimis în plasă mingea revenită din bara transversală la şutul lui Drăguş. Acelaşi Drăguş a trimis în bară în minutul 24, iar gazdele au replicat după opt minute: Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu şi a şutat, dar Moldovan a fost la post.

În minutul 38 Puşcaş a trimis spre poartă şi a căzut în careu, însă portarul israelian a prins. Repriza secundă a început cu tricolorii în atac şi Puşcaş a şutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner. După un minut, Raţiu a făcut o cursă pe partea dreaptă, a trimis bine în careu şi Răzvan Marin a şutat peste poartă. Al doilea gol al României a venit în minutul 63. Puşcaş a pasat către Răzvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a încercat să paseze în faţa porţii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a şutat cu stângul, la colţul scurt, şi a înscris. În minutul 74 Mihăilă a ratat incredibil din faţa porţii, iar atacantul Parmei a primit roşu direct în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 2-1 şi România va merge la Euro 2024.

Într-un alt meci din grupa I, Elveţia a încheiat la egalitate cu naţionala din Kosovo, 1-1. Ruben Vargas a deschis scorul pentru gazde, iar Kosovo a egalat pe final, prin Hyseni. În clasament, România este pe primul loc al  grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final. Pentru tricolori este a şasea oară când merg la turneul final al campionatului european, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Citește și CTP, dezlănțuit împotriva Gretei Thunberg: „Nu cred că am mai văzut vreodată o făptură mai sinistră”