CTP intervine în scandalul morților de Covid: „Aruncă aceste afirmații nefondate, după ce a fost demis”

Vlad Voiculescu ar fi trebuit ca, înainte de a ieși public și a vorbi despre acest subiect, să aibă toate informațiile, spune Cristian Tudor Popescu.

19 apr. 2021, 19:46
CTP intervine în scandalul morților de Covid: „Aruncă aceste afirmații nefondate, după ce a fost demis”

CTP spune că Vlad Voiculescu, demis din funcția de ministru al Sănătății, a greșit ieșind public să anunțe presupuse diferențe între decesele Covid raportate de unele spitale și cele raportate public: „Înainte de a face astfel de afirmații, n-ar fi fost normal să dea un telefon: uite băi, mie îmi ies 500 în plus, băi, Colentina, cum e? Hai să vedem, să luăm hârtiile.

Adriana Nedelea și Cristian Tudor Popescu au discutat, la Piața Victoriei, cu ascultătorii Europa FM, despre declarațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a spus că există diferența majore între numărul deceselor Covid raportate de unele spitale și cele raportate public, oferind ca exemplu Spitalul Colentina și ROL  2.

Gazetarul și scriitorul spune că fostul ministru a avut suficient timp la dispoziție pentru a cerceta aceste presupuse diferențe dintre raportări:
„Domnul Voiculescu a spus așa: Vedeți că metodologia de anul trecut e greșită, sunt mult mai mulți morți care nu sunt în scripte. Va să zică, acest lucru pe care îl afirmă dânsul, că nu este exclus să fie mii de morți mai mult, este un lucru care se întâmplă de anul trecut. Din anul ăsta, de când domnul Voiculescu este ministrul Sănătății, au trecut 4 luni, n-a putut în 4 luni să observe această discrepanță? A văzut-o când? Când s-a format grupul de lucru despre care ne vorbește dânsul, ca să cerceteze.”

Acuzații de FALS ÎN ACTE la Ministerul Sănătății. Grupul pentru decesele Covid, pus din pix DOCUMENT

Vlad Voiculescu ar fi trebuit ca, înainte de a ieși public și a vorbi despre acest subiect, să aibă toate informațiile, mai spune CTP:

„Nu e nicio filosofie, ți-au trebuit 4 luni ca să bagi aritmetica asta? Ai întrebat, cu grupul tău, ai întrebat la Colentina, la spital? (…) ROL 2, a făcut așa ceva? (…) Dar să iasă pe ecran a avut timp și să spună că sunt mii de morți. (…) Nu pot să cred, când vezi ce face, aruncă aceste afirmații nefondate, fără să aibă dovezi, fără să aibă cifre precise, fără să fi discutat cu organele în cauză, (…) n-a discutat cu nimeni, în schimb le aruncă pe piață când? După ce este demis și spune că, dacă n-ar fi fost demis nu le arunca.”

Scandal privind raportarea greşită a deceselor COVID. Andrei Baciu: Nu pot să-mi dau seama cum ar putea să fie aceste lucruri fezabile
CTP, interviu integral:

Piața Victoriei, cu Adriana Nedelea și Cristian Tudor Popescu: Ar trebui să iasă USR-PLUS de la guvernare? Cine a greșit: Vlad Voiculescu sau Florin Cîțu?

Piața Victoriei, cu Adriana Nedelea și Cristian Tudor Popescu: Ar trebui să iasă USR-PLUS de la guvernare? Cine a greșit: Vlad Voiculescu sau Florin Cîțu?Înregistrările emisiunilor Piața Victoriei sunt disponibile pe platforma ProTV Plus http://bit.ly/2OqQf1h și în pagina emisiunii de pe site-ul Europa FM: http://bit.ly/3qQKBSW

Posted by Radio Europa FM on Monday, April 19, 2021


loading...