CTP, întrebare pentru Dîncu: „Dacă Moldova e ocupată de ruşi, va povăţui NATO să aranjeze luarea din nou în robie de către ruşi a românilor de peste Prut?”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) s-a implicat în scandalul politic din coaliţie provocat de o declaraţie a ministrului Apărării, Vasile Dîncu, care a spus că singura şansă pentru pace în Ucraina este ca Zelenski să negocieze cu Kremlinul.

14 oct. 2022, 09:30
CTP, întrebare pentru Dîncu: „Dacă Moldova e ocupată de ruşi, va povăţui NATO să aranjeze luarea din nou în robie de către ruşi a românilor de peste Prut?”

CTP face un exerciţiu de imaginaţie şi îi adresează, retoric, o întrebare ministului Dîncu, pornind de la scenariul în care Federaţia Rusă, la comanda lui Putin, ar ocupa Republica Moldova. De asemenea, jurnalistul aduce în discuţie detalii neştiute din vremea în care Vasile Dîncu şi-a satisfăcut stagiul militar.

„Strategul pesedist Dîncu, omul care a făcut Armata Română, supranumit, în vremea satisfacerii stagiului militar, admirativ, „Pixîncur”, dată fiind promptitudinea și perfecțiunea poziției de drepți, ar avea de răspuns la o întrebare: „Dar regimul politic de la București, din care cu onoare face parte, e capabil de așa ceva? Dacă Moldova e ocupată de ruși, d. Dîncu va povățui NATO să aranjeze peste capul României luarea din nou în robie de către ruși a românilor de dincolo de Prut, ca să se pună capăt odată războiului?”.

Ministrul de Externe Manoilescu a leșinat când cu semnarea Dictatului de la Viena din 30 august 1940. Ca să nu fie, tot așa, război, peste 1 milion de români aflați în Transilvania de Nord, inclusiv Clujul domnului Dîncu, au fost dați pradă hoardelor horthyste. Dacă ar fi fost el ministru atunci, V. Dîncu și-ar fi ținut cu siguranță cumpătul. D. „Pixîncur” ar fi semnat, după ce și-ar fi mângâiat mustața, cu filosofia (sociologia) care vrea să fie aplicată acum Ucrainei…”, a scris CTP.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Surse România TV: George Maior, noul ministru al Apărării în locul lui Vasile Dîncu! Actualul ambasador al României în Iordania este cel care a negociat intrarea României în NATO

Afirmațiile lui Vasile Dîncu despre necesitatea unor negocieri de pace, pentru încheierea războiului din Ucraina, au inflamat USR. Astfel, partidul lui Cătălin Drulă a cerut cu insistență demiterea oficialului PSD din Cabinetul Nicolae Ciucă.

Mai mult, zilele trecute, Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis au comentat afirmațiile lui Vasile Dîncu și au susținut că responsabilul de la MApN a greșit.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a oferit o primă reacție, pe fondul speculațiilor despre o posibilă demitere din cabinetul Nicolae Ciucă.

„Este o montură useristă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspundă mai ales așa”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a mai transmis că nu i-a cerut nimeni demisia iar când a fost întrebat dacă crede că o să i-o ceară cineva, intervenția telefonică s-a întrerupt.

Citeşte şi: Clotilde Armand (USR) sare la gâtul lui Ciprian Ciucu (PNL). Ce-și reproșează cei doi primari din București