CTP, la parada militară de 1 Decembrie: De ce nu defilează şi DNA-ul? VIDEO

Românii au sărbătorit sâmbătă Ziua Naţională a României. Mii de oameni au luat parte la manifestările de 1 decembrie organizate în ţară. Şi în Capitală au participat sute de spectatori la defilarea militară de la Arcul de Triumf, iar printre ei s-a aflat şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

RomaniaTV.net
01 dec. 2012, 15:37
CTP, la parada militară de 1 Decembrie: De ce nu defilează şi DNA-ul? VIDEO

„Nu cred că există între toţi aceşti oameni, copii, familii întregi, cineva adus cu întreprinderea sau cu activiştii. Pe de altă parte, eu încerc o mică frustrare. De ce trebuie să vedem de Ziua Naţională a României defilând armata? Bun, putem să vedem şi armata. Pe vremea defunctului regim defilau şi alte categorii de cetăţeni. Oameni ai muncii, de la sate şi oraşe, profesori, medici, sportivi. Şi aceşti oameni fac România întreagă, România unită, nu numai armata. Ar trebui poate, nu în sensul ăla de pe vremea comuniştilor, dar ar trebui să vedem şi unii simpli cetăţeni. Eu ştiu, cei cărora le mulţumesc la culcare şi sculare domnii guvernanţi”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Acesta a întrebat, mai în glumă, mai în serios, de ce nu defilează la DNA la parada de 1 Decembrie. „Eu mă gândesc că mai lipseşte cineva. Lipseşte o categorie mult mai prezentă în viata noastră decât armata. Lipseşte DNA-ul şi Parchetul General. De ce nu defilează şi DNA-ul?„, a întrebat publicistul.

„În România trebuie sărbătorit faptul că existăm. Ăsta e cel mai important lucru, că există acest stat România, care se numără printre statele lumii cu puţine şanse de a fi existat. Puteam foarte bine să nu existăm”, a mai precizat CTP.