CTP lansează un nou atac la adresa Bisericii: „Îi propun ÎPS Mache Porcu, aşa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră. M-aş oferi să-l apăs eu pe cap”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul caracteristic ultimul scandal în care este implicată Biserica Ortodoxă, după ce un bebeluş din Suceava a murit în urma botezului, iar mai multe voci din societatea civilă au cerut schimbarea modului în care se desfăşoară ritualul, astfel încât pruncii să nu mai fie scufundaţi.

04 feb. 2021, 10:00
CTP lansează un nou atac la adresa Bisericii: „Îi propun ÎPS Mache Porcu, aşa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră. M-aş oferi să-l apăs eu pe cap”

CTP

l-a atacat pe ÎPS Teodosie, care a declarat că sub nicio formă nu va accepta shimbarea ritualului şi că nu se lasă intimidat de presiunea publică apărută în urma tragediei de la Suceava.

„Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidăm”, a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță întru botez de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă.

Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași. Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund. Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap.”, a spus Cristian Tudor Popescu joi, la EuropaFM.

CTP explică cum funcţionează vaccinul Astra Zeneca şi îi ironizează pe contestatarii imunizării

Cristian Tudor Popescu i-a ironizat pe cei care sunt sceptici în privinţa vaccinării, spunând că aceşti se tem să nu se transforme în cimpanzei.

„Vaccinul AstraZeneca e bazat pe un virus al guturaiului, recoltat de la cimpanzei. Virusul e omorât, spintecat și umplut cu informație genetică specifică SARS-CoV-2. Astfel, păcălește organismul să producă anticorpi, desi nu ai boala. Acest răspuns imunitar te va proteja, dacă chiar dă virusul peste tine.

Acuma, întrebarea care cred că-i frământă pe cei ce n-au mai găsit Ivermectină prin farmacii este: te prefaci în cimpanzeu, respectiv, cimpanzoaică, după vaccinul ăsta? Răspundem că da, dar precizăm că devin cimpanzei numai cei care erau și înainte de vaccin.

Și o observație, pe care o pot face aceiași: virusul mort e luat nu de la cimpanzei, ci, las că știm noi, de la cipanzei – că, altfel, de unde cipuri în sânge?” a adăugat CTP într-o emisiune radio.

Citeşte şi: Cazul bebeluşului mort la botez: „Naşul, care lucrează la SMURD, filma. A lăsat camera, buzele micuţului se învineţeau…”