CTP, mesaj către Ilie Năstase: „Ar face un serviciu României dacă ar pleca!”

Cristian Tudor Popescu condamnă comportamentul lui Ilie Năstase pe care l-a avut în această săptămână. Jurnalistul l-a criticat pe fostul tenismen, după ce polițiștii l-au prins băut la volan și a apoi a înjurat o jurnalistă.

19 nov. 2022, 14:06
CTP, mesaj către Ilie Năstase: „Ar face un serviciu României dacă ar pleca!”

Ilie Năstase, în vârstă de 76 de ani, se afla în centrul unui nou scandal și a devenit ținta unui val de critici.

Fostul tenismen a fost prins de polițiștii din Capitală, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării, polițiștii au descoperit că avea o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Incidentul a avut loc în Sectorul 1, din București. Acesta a primit o amendă contravențională de 1.305 lei, iar oamenii legii au dispus suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, Ministrul Apărării se gândește să ia măsuri împotriva generalului Ilie Năstase.

Citiți și: Ilie Năstase a uitat de bunul simț și a înjurat o jurnalistă: ”Hai! Du-te dracu de proastă!”

Imediat după acest episod, fostul tenismen a avut o reacție necontrolată la adresa unei jurnaliste Digi24 care îl contactase pentru a obține un punct de vedere din partea lui, în legătură cu incidentul, care nu îi face deloc cinste.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat ieșirile fostului mare tenismen Ilie Năstase, care a anunțat că va pleca din România, nemulțumit că este sancționat.

Mesajul jurnalistului Cristian Tudor Popescu către Ilie Năstase

„I-am promis lui Ilie Năstase că n-o să scriu nimic dacă se va întâmpla să sară fileul negru înaintea mea. În clipa de față însă, d-sa e sănătos și voios. Prin urmare:

Ilie Năstase acuză România că l-a turnat, deși el decât a băut… Și s-a suit la volan. Că așa l-a luat, din nou, Poliția. La întrebările cât se poate de civilizate ale unei jurnaliste, militarul Armatei Române răspunde: «Care român nu bea o bere, două, și pe urmă se urcă la volan? Toți prietenii mei fac așa…». Adică, gen. Năstase îi califică pe toți românii drept un popor de infractori și, ca supliment, își toarnă prietenii în direct. Când jurnalista îl întreabă, logic, dacă afirmă că toți prietenii săi conduc sub influența alcoolului, Ilie Năstase reacționează făcând-o «proastă» și «idioată». Și anunță, denunță, amenință că se cară din țară.

În caz că s-ar ține de cuvânt, mă întreb dacă beneficiile de imagine aduse României de campionul Ilie Năstase n-ar fi depășite de serviciul uriaș pe care l-ar face zisei Românii nemaionorând-o cu prezența”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Fostul jucător de tenis nu este la prima abatere de acest fel. În 2018, domnul Năstase s-a ales cu dosar penal din cauza conducerii sub influența alcoolului, atunci având și un comportament agresiv cu agenții care l-au oprit.

Citiți și: Ilie Năstase, reacţie-şoc după ce a fost prins din nou băut la volan. „Plec din România. Nu mai vreau să stau în ţara asta!”