Ilie Năstase, reacţie-şoc după ce a fost prins din nou băut la volan. „Plec din România. Nu mai vreau să stau în ţara asta!”

Ilie Năstase (76 de ani) a fost prins băut la volan şi a avut o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fostul mare sportiv primit o amendă contravențională de 1.305 lei, iar oamenii legii au dispus suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

18 nov. 2022, 11:06
Ilie Năstase, reacţie-şoc după ce a fost prins din nou băut la volan. „Plec din România. Nu mai vreau să stau în ţara asta!”
Ilie Năstase, reacţie-şoc după ce a fost prins din nou băut la volan. "Plec din România. Nu mai vreau să stau în ţara asta!"

Ilie Năstase, reacţie-şoc după ce a fost prins din nou băut la volan. Fostul mare sportiv a oferit o reacție şocantă despre acest incident. „M-a oprit Poliția. Băusem două beri, dar în România nu ai voie nicio bere. Și mi-au dat o amendă. Plec din România! Nu mai vreau să stau în țara asta! Mulțumesc frumos!”, a declarat Ilie Năstase pentru Libertatea.

Citeşte şi: Scandal între celebrii foşti tenismeni. Ion Ţiriac l-a dat afară pe Ilie Năstase din apartamentul lui, din complexul Stejarii

Ilie Năstase a acuzat o conspiraţie, într-o intervenţie la România TV.

„Acum trei zile, tot această sursă a spus ca soția mea este plecată cu două milioane de euro, că avea în poşeta 350 de mii de euro… aseară m-am întâlnit cu soţia, la Băneasa, nu mi-am dat seama să mă uit în oglindă dacă mă urmăreşte cineva şi am plecat spre Hilton că trebuia să primesc un premiu, am stat vreo două-trei ore acolo, am ieșit şi era un cetățean care voia sî imi ia un interviu şi nu i-am dat! După vreo 15 minute m-a oprit Poliția la Ambasada Chinei, bună seara, am băut la prânz două beri, nu o să iasă, am suflat şi a ieşit zero şi puţin, dar la noi nu ştiam că e aşa”, a spus Ilie Năstase pentru România TV.

„I-am întrebat, cum ați venit după mine, m-aţi urmărit? Nu, domnule, am primit un mesaj de la cineva şi ne-a spus că sunteţi pe drum spre Băneasa… numai pe mine m-a oprit! Vreau să ştiu şi eu numărul telefonului care m-a dat în gât polițiștilor, că nu pot să vi-l dau, vă dă Poliţia Capitalei… mi-a zis: domnule, nu sunteţi penal, sunteţi foarte puţin, vă dau amenda 600 sau 13 milioane şi vă iau carnetul! Mi-a ieşit 0,011 şi daca îmi ieăea 0,01 tot o amendă îmi dădea! Nu înteleg de ce nu copiem şi noi legislaţiile europene, în care are voie omul să bea câte două pahare pe zi, unul de vin şi unul de bere sau două de bere, două de vin, şi la noi e zero?”, a mai declarat Ilie Năstase.

„La data 18 noiembrie, în jurul orei 0:00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 din municipiul București. Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, este comunicatul Poliției Române.

Citeşte şi: Fiica lui Ilie Năstase, acuze grave la adresa fostului tenismen: „Mi-a zis să iau o pastilă, să mă sinucid”

Ilie Năstase a mai fost prins băut la volan în mai 2018, cânda fost oprit de agenții din cadrul Poliției Capitalei, în jurul orei 4:45, pe Șoseaua Nordului din București, fiind dus la sediul INML pentru recoltarea de mostre biologice. A refuzat și i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. La câteva ore distanță, Ilie Năstase a fost prins din nou de un echipaj al poliției conducând un scuter fără permis. Ilie Năstase a fost condamnat în februarie 2019 la 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare!