CTP: O nouă procedură de suspendare, în clipa de faţă, ar fi o imensă eroare

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat joi la România TV declaraţiile preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, care spunea că o nouă procedură de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar trebui declanşată în octombrie sau noiembrie. Cristian Tudor Popescu susţine că o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar fi o imensă eroare.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 17:35
CTP: O nouă procedură de suspendare, în clipa de faţă, ar fi o imensă eroare

Cristian Tudor Popescu este de părere că Dan Voiculescu ar trebui să facă astfel de declaraţii din mijlocul manifestanţilor, pentru că acolo ar fi „potrivite şi libere”.

„Ceea ce nu se potriveşte în gestul domnului Voiculescu mi se pare absenţa domniei sale din acest grup de oameni care manifestă liber în faţa Palatului Controceni. Deci domnia sa ar fi trebuit să facă aceste declaraţii într-un tricou pe care să le scrie eventual într-o formă prescurtată, să-şi confecţioneze nişte cartoane şi să se alăture acestor manifestanţi care îşi exercită libertatea de expresie. Altfel, aş spune despre domnul Voiculescu că este iresponsabil. Dar nu pot să spun pentru că nu mai are responsabilităţi. În ce calitate vorbeşte domnia sa, ca un far călăuzitor al poporului român? Nu mai este parlamentar, nu mai este preşedinte activ al partidului, nu face parte din conducerea USL, nu mai este nici măcar proprietarul postului de televiziune, pe hârtie, din câte ştiu. Şi-atunci, locul domniei sale era alături de aceşti manifestanţi, unde astfel de declaraţii erau cât se poate de potrivite şi libere”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la România TV.

Cristian Tudor Popescu a mai precizat şi că oricât de mult ar putea să scadă Traian Băsescu în sondaje, Dan Voiculescu tot nu va putea să îl depăşească.

„Domnul Voiculescu acolo ar trebui să se afle şi să realizeze că dacă domnul Voiculescu ar fi o alternativă la Traian Băsescu, daca s-ar pune problema dacă-i demis Traian Băsescu vine domnul Voiculescu în locul lui, s-ar putea ca multe milioane dintre cele 7,5 milioane câţi am fost la votul ăsta să ne mai gândim, foarte bine şi să renunţăm să mai votăm. Deci nu realizează, totuşi, se pare că se mai consideră politician. Alte calităţi nu cred că mai are. Faptul că oricât de jos ar coborî Traian Băsescu în încrederea publică, nu poate domnul Voiculescu să salte peste el. Va rămâne dedesubt. Este un personaj detestat popular sau cel mult indiferent”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu susţine că o nouă suspendare ar fi o eroare.

„Pe lângă faptul că această suspendare a fost făcută aşa cum a fost făcută, cu un PSD deloc entuziast la declanşarea ei, repetată, ea ar produce acum nişte efecte greu de calculat în planul credibilităţii României, şi aşa destul de afectată. O nouă procedură de suspendare, din punct de vedere politic, din punctul de vedere al interesului României, în clipa de faţă ar fi, după părerea mea, o imensă eroare”, a mai spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la România TV.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, că o nouă procedură de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar trebui declanşată în octombrie sau noiembrie astfel încât referendumul pentru demitere să aibă loc simultan cu alegerile parlamentare din decembrie.

Ca justificare a acestui demers, Voiculescu a invocat faptul că Traian Băsescu a fost de fapt demis de către „România reală”.

„În România reală, nu în cea fictivă, 8,4 milioane de voturi reprezintă aproximativ 60% din total. Aşadar, domnul Băsescu este demis. Întoarcerea sa episodică la Cotroceni reprezintă o anomalie, un eşec al democraţiei. 6, 7 sau 9 oameni nu pot decide împotriva a 60% dintre români. Eu cred că această anomalie va fi, curând, îndepărtată”, a declarat Dan Voiculescu.

Ion Iliescu crede că discuţia despre o nouă suspendare a lui Traian Băsescu este lipsită de sens. Fostul şef al statului a declarat pentru ziare.com că respectiva idee lansată de către Dan Voiculescu îl „lasă rece”, adăugând că preşedintele fondator al PC nu ar trebui „să se tot bage în asemenea chestiuni”.