CTP: „Orban se roagă să aibă coronavirus, ar fi mană cerească. Ar mai şterge din ridicol”

Reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu a fost invitat vineri seara în studioul Digi24, unde a discutat despre criza politică din România, în corelaţie cu răspândirea tot mai mare a epidemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 19:03
CTP: „Orban se roagă să aibă coronavirus, ar fi mană cerească. Ar mai şterge din ridicol”

Cristian Tudor Popescu crede că Ludovic Orban „se roagă să aibă coronavirus” şi că „ar fi mană cerească” pentru el, după ce prim-ministrul interimar şi desemnat al Guvernului României a intrat în izolare la Vila Lac 1.

„Intră în izolare la vilă! Cum o fi sunat asta: „Mă duc la vilă să mă izolez”, la Vila Lac, aia a lui Ceauşescu. În vreme ce zac nişte oameni prin aşa-numita carantină, unde din câte am văzut şi am auzit sunt nişte condiţii subumane pentru mulţi dintre ei să stea în aşa-zisele locuri de carantină. Iar domnul premier fost şi viitor se izolează la Vila Lac. N-am înţeles de ce trebuie să se autoizoleze la vilă. Deocamdată nu are nicio problemă, aşteaptă rezultatul testului. Nu se putea duce într-o unitate militară care să-i fie pusă la dispoziţie, într-o clădire de-asta cu funcţiuni. Pentru a conduce statul de acolo. Doar dacă au fost instalat, dacă s-a gândit dinainte că se va autoizola acolo şi şi-a instalat tehnologie pentru că ea nu exista la vila lac. Dar cum sună… O să vedem acum dacă premierul Orban are coronavirus sau nu, dar eu cred că ar fi bine pentru el să aibă. Cred că se roagă să aibă coronavirus. Pentru că asta, coronavirusul, ar mai şterge din ridicol, din ridicolul persoanei domnului Orban. Aţi văzut că dânsul, sesizând că în zilele acestea, cu premier desemnat Cîţu şi cu el interimar, în săptămâna aceasta, cel care a fost premier de facto în faţa televizoarelor, cel care a luat prim planul mediatic a fost Raed Arafat. El a vorbit, el a spus, „se face cutare, se drege”, stând în capul mesei, spunându-le celorlalţi miniştri. Şi acum domnul Orban vrea să recupereze. L-aţi văzut cum se împingea cu ministrul Sănătăţii la microfon? A început să vorbească de chestiuni tehnice, epidemiologice. De operaţionalitate epidemiologică. E specialitatea dânsului? Nu! Cu ministrul Sănătăţii lângă el. Dar omul simte nevoia să recupereze în plan mediatic şi a spus la un moment dat: „Staţi liniştiţi! Guvernul e în dispozitiv de luptă”. De luptă. „Şi suntem pregătiţi să luptăm şi să ne sacrificăm. Şi eu sunt pregătit de datorie şi sacrificiu”. Sacrificiu. Adică el se eroizează acum încercând să şteargă ridicolul, luptă, sacrificiu. Deci un coronavirus pentru dânsul acum ar fi mană cerească, iată. „Deci şi bolnav, ministrul continuă din Vila Lac, de acolo, să conducă întreaga ţară. E un erou”. Poate aşa să se mai salveze din tot ce a făcut în ultimele luni”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: Coronavirus. Bogdan Huţucă, parlamentar PNL, negativ UPDATE