CTP: PNL şi Iohannis nu au interesul prelungirii stării de alertă. Nu le aduce beneficii politice

Cristian Tudor Popescu susţine faptul că discursul lui Klaus Iohannis de marţi, în cadrul căruia a anunţat că va prelungi starea de alertă în România, îi irită pe parlemantarii care trebuie să voteze proiectul. Gazetarula a declarat, la Digi24, faptul că şeful statului şi PNL nu doresc continuarea restricţiilor după 15 iunie, deoarece dăunează din punct de vedere electoral.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 19:15
CTP: PNL şi Iohannis nu au interesul prelungirii stării de alertă. Nu le aduce beneficii politice

Ce a spus domnul Iohannis e corect, dar a prezentat lucrurile ca și cum le-a hotărât dânsul și a cerut parlamentarilor sprijin explicit: «Sprijiniți Guvernul, că a făcut lucruri bune în pandemie și va face în continuare». Acest anunț nu poate decât să-i irite pe parlamentari și are o încărcătură politică inevitabilă când le spune să spijine Guvernul. Ar fi putut domnul Iohannis să înceapă discursul așa: «Specialiști în epidemiologie, boli infecțioase, cei care s-au ocupat de gestionarea situațiilor în pandemie, în frunte cu domnul Raed Arafat, cu care chiar am discutat adineaori, sunt de părere că nu e momentul să suspendăm starea de alertă, că ea trebuie continuată, că asigură o eficiență necesară în a controla răspândirea virusului», pentru că e o realitate”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi:  CTP: „Bădulescu e doamna Firea rasă în cap. S-a adresat celor din specia lui, maimuţe antropoide”

Gazetarul a argumentat că există destul dovezi pentru a nu suspenda starea de alertă instituită în timpul pandemiei de coronavirus.

„Domnul purtător de cuvânt al PSD spunea că nu s-au prezentat dovezi care să justifice menținerea stării de alertă. Ba da! S-au prezentat. Nu scade numărul de cazuri de contaminare de la o zi la alta sub 125. Se menține între 125 și 200. Continuă să moară oameni. Avem focare de infectare. Domnul profesor Rafila avertiza că e posibil să avem și alte focare care să izbucnească în continuare. Domnul Iohannis trebuia să citeze din specialiști. E greu de presupus că Raed Arafat este PNL-ist. Din punct de vedere politic, PSD l-a prezentat ca fiind cel mai mare specialist, nu numai din România, în materie de gestionare de epidemii. Dacă l-ar întreba PSD chiar și pe bunul lor prieten, domnul profesor Streinu Cercel, dacă este de acord cu suspendarea stării de alertă, cred că ar obține un răspuns negativ, pentru că Streinu Cercel este specialist în astfel de probleme”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu susţine că PNL şi Klaus Iohannis nu au interesul prelungirii stării de alertă, deoarece nu le aduce beneficii politice. Jurnalistul susţine că interesul electoral al PNL ar fi relaxarea totală a măsurilor.

Întrebat dacă majoritatea parlamentară își dorește să aprobe o nouă hotărâre privind starea de alertă, gazetarul a răspuns:

„PNL, împreună cu Klaus Iohannis, nu au interesul prelungirii stării de alertă. Nu le aduce beneficii politice. Așa cum spunea premierul Ludovic Orban chiar astăzi, ceea ce contează acum este economia, «în primul rând economia». Ca să reușești să relansezi acum economia – ăsta fiind și un obiectiv electoral, că dacă reușești vei avea și capital politic pentru alegeri – starea de alertă, restricțiile nu te ajută. Mai degrabă, interesul electoral al PNL, al Guvernului ar fi fost relaxarea totală. Aleg această soluție care nu e populară, de pildă, de a nu deschide restaurantele. Îți trebuie tărie să faci asta, în condițiile în care toți patronii îți cer plângând asta.


loading...