CTP, reacție acidă după fuga din țară a lui Cherecheș: ”În care Schengen tot vrem să intrăm?”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a reacționat la scurt timp după ce reprezentanții Poliției de Frontieră au prezentat filmul fugii lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

26 nov. 2023, 17:10
CTP, reacție acidă după fuga din țară a lui Cherecheș: ”În care Schengen tot vrem să intrăm?”

Cristian Tudor Popescu (CTP) susține că incidente precum fuga din țară a lui Cătălin Cherecheș sau a altor politicieni sau oameni de afaceri care au o probleme cu legea arată cât de ușor se poate trece frontiera României, iar acest lucru ridică dubii privind oportunitatea intrării țării noastre în spațiul Schengen.

„Care Schengen? În care Schengen vrem să tot intrăm, de vreme ce primarul Cherechereș este a nu mai știu câta persoană condamnată sau condamnabilă la ani de pușcărie cu executare care se ușchește din țară trecând prin frontierele României ca prin turnicheții de la supermarket?”, a scris C.T. Popescu, într-o postare pe Facebook.

Interesant este că, înainte de postarea lui CTP, același mesaj l-a transmis și Victor Ciutacu, deși cei doi nu pot fi bănuiți că împărtășesc opinii, în general.

Explicațiile date de șeful Poliției de Frontieră despre fuga din țară a condamnatului Cătălin Cherecheș au fost de-a dreptul halucinante, iar Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii Punctul Culminant de la România TV, a avut un mesaj extrem de dur la adresa autorităților care au permis primarului din Baia Mare să iasă din țară, deși era dat în consemn la graniță.

Citește și: Nicuşor Dan vrea ”înțelegeri politice” pentru ca 2024 să fie ”fără PSD”: ”Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie”

”Noi vrem în Schengen! Chiar dacă e pe cale de desființare. Fiindcă – nu-i așa? – avem frontierele securizate. Am demonstrat-o, cu vârf și îndesat, în cazul Cherecheș. Care, în control judiciar și condamnat definitiv fiind, a trecut lejer cu taxiul în partea ailaltă. Cu pașaportul vărului, care aduce cu el, cică…

Totul funcționează brici. Suntem beton la toate criteriile tehnice. Dar ne persecută austriecii și (uneori) olandezii. Care bănuiesc, pe nedrept și fără dovezi, că la noi se trece granița la liber. Dar nu-i așa. Vigilenții de la fruntarii stau de veghe, pavăză și scut în calea imigrației ilegale.

PS: Oare liderul Hamas o avea vreun văr care seamănă cu el?”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de socializare.

Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea în autovehiculului în Ungaria.

Citește și: FOTOGRAFIA ZILEI! Cum a fost surprins Cherecheș în Italia, după ce a fugit din țară cu taxiul, cu pașaportul unui nepot