CTP, reacţie acidă după scandalul din coaliţia de guvernare: USR PLUS s-a compromis pe termen mediu și lung după asocierea cu AUR pentru moțiunea de cenzură!

Cristian Tudor Popescu a vorbit, vineri, la Digi24 despre scandalul politic dintre USR PLUS și Florin Cîțu.

03 sept. 2021, 23:07
CTP, reacţie acidă după scandalul din coaliţia de guvernare: USR PLUS s-a compromis pe termen mediu și lung după asocierea cu AUR pentru moțiunea de cenzură!

CTP, reacţie acidă după scandalul din coaliţia de guvernare.  Gazetarul este de părere că USR PLUS a făcut o greșeală pe termen mediu și lung prin asocierea cu AUR în vederea depunerii și votării unei moțiuni de cenzură care să ducă la dărâmarea Guvernului Cîțu.

CTP, reacţie acidă după scandalul din coaliţia de guvernare: USR PLUS s-a compromis pe termen mediu și lung după asocierea cu AUR

CTP argumentează această afirmație și adaugă că, totuși, decizia USR PLUS nu va afecta formațiunea politică pe termen scurt.

„USR PLUS și-a asumat. După părerea mea a făcut o mare greșeală pe termen mediu și lung. Aceea de a-și alătura numele, cu semnături, de AUR.

Spuseseră la un moment dat unii reprezentanți ai USR PLUS, acum vreo 48 de ore, chiar domnul Barna, „domne, votăm o altă moțiune de cenzură, dar dacă noi nu reușim să strângem suficiente semnături, votăm o altă moțiune de cenzură, dar n-o semnăm”.

Era bine ce spuneau acolo. Se gândeau așa: „votul curge, s-a votat secret”, mă rog, o să se acuze unii pe alții „că io, că nu știu ce…”, nu e ceva clar. În vreme ce semnăturile sunt acolo, cu nume și prenume. Și vor rămâne pe lista pe care vor să o depună acum împreună cu AUR, vor rămâne pentru eternitate, vor rămâne în istorie. Va rămâne acest document pe care vor fi alături de personajele acelea… hai să le numesc exotice, de la AUR.

Sunt niște bombasme lansate de domnul Cîțu. Îi anunță pe americani… Americanii se uită și ei aici… Ce o să facă americanii? O să vină ambasada americană să îi tragă de urechi pe Cioloș și pe Barna? Nici vorbă de așa ceva.

Spuneam de asta cu votatul și cu semnatul. Asta e o chestie o chestie de tip Caragiale, asta m-a frapat. Cum adică votezi, dar nu semnezi. Vedeți ce încearcă să facă USR PLUS? Votez, dar n-am semnat. Păi, dacă ai votat, mai contează că n-ai semnat? E ca aia… „o dăm anonimă!”, din Caragiale. Adică, dacă nu semnez înseamnă că nu o să conteze faptul că eu împreună cu PSD și cu AUR am dat jos guvernul din care făceam parte. Nu? Pentru că n-am semnat. Dar acum deja nu se mai pune problema, pentru că vor semna din câte înțeleg, alături de AUR.

Și asta, v-am spus, e o compromitere pe termen lung. Pe termen scurt, nu e. Știți de ce? Pentru că în electoratul celor două partide, hai, să zic, formațiuni, că n-aș vrea să numesc și AUR partid. Cele două formațiuni au în electorat, printre fani, persoane cu profil uman comun. Destule persoane cu profil uman comun.”, a spus CTP.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, scenariu-şoc: „Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice”