Dacian Cioloş, mesaj tranşant pentru PNL. „Noi nu vom susţine un guvern minoritar”

Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu va susţine un Guvern minoritar. În schimb, europarlamentarul a dat de înţeles că este dispus să continue colaborarea cu PNL şi UDMR pentru formarea unui nou Executiv.

03 sept. 2021, 22:47
Dacian Cioloş, mesaj tranşant pentru PNL. „Noi nu vom susţine un guvern minoritar”

Dacian Cioloş a subliniat că vrea un alt premier cu care să poată colabora.

„Deocamdată nu avem ce să susţinem, deocamdată avem o moţiune de cenzură împotriva premierului care e în Parlament. Haideţi să parcurgem această procedură şi vom vedea care vor fi rezultatele apoi”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi24.

Dacian Cioloş, mesaj tranşant pentru PNL. „Interesul domnului preşedinte e să aibă un guvern care să lucreze la reforme”

Întrebat ce se va întâmplat în situaţia în care moţiunea de cenzură va fi votată în Parlament, Dacian Cioloş a afirmat că se va încerca reconstituirea coaliţiei.

„Dacă trece moţiunea, vom încerca împreună cu PNL şi cu UDMR să reconstruim coaliţia. Preşedintele Klaus Iohannis este cel care face propunerea de premier, dar dacă intenţia celor trei partide este să propună… exact cum am făcut… nu e obligat în niciun fel, dar cred că şi interesul domnului preşedinte e să aibă un guvern care să lucreze la reforme. Nu asta ne dorim?”, a afirmat Cioloş, conform sursei citate.

Citeşte şi: USR PLUS a depus moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîţu, la Senat. Dan Barna: „Am transmis că premierul nu mai are încrederea USR PLUS”

Dacian Cioloş: „Nu avem de ce să susţinem un guvern minoritar”

În cazul în care moţiunea nu va trece, fostul premier Dacian Cioloş a afirmat că USR PLUS nu va susţine un guvern minoritar.

„Rămâne minoritar, dacă va găsi susţinere în Parlament, pentru că oricum va trebui să vină să ceară încrederea Parlamentului peste maximum 45 de zile. Se va schimba structura Guvernului pentru că va trebui să vină cu propuneri de miniştri pentru portofoliile rămase neocupate, dar nu va avea susţinerea USR PLUS. Noi nu vom susţine un guvern minoritar PNL pentru că dacă nici cu noi acolo nu aveam mână liberă… nu avem de ce să susţinem un guvern minoritar. Dar suntem dispuşi să continuăm colaborarea cu PNL şi UDMR pentru că nu vedem altă posibilitate pentru USR PLUS, de formare a unui guvern, decât cu PNL şi UDMR, dar cu un premier cu care să putem lucra”, a declarat Cioloş, conform sursei citate.

Citeşte şi: Miniştrii USR PLUS îşi vor da demisia din Guvern. Anunţul făcut de Dan Barna


loading...