CTP, reacţie acidă după scrisoarea lui ÎPS Teodosie către Ludovic Orban: La fel ca boss-ul lui, mârâie în numele Domnului

Gazetarul critică în termeni duri decizia lui ÎPS Teodosie de a trimite o scrisoare deschisă premierului Orban, după ce autorităţile au decis interzicerea pelirinajului de Sfântul Andrei.

25 nov. 2020, 23:54
CTP, reacţie acidă după scrisoarea lui ÎPS Teodosie către Ludovic Orban: La fel ca boss-ul lui, mârâie în numele Domnului

CTP spune că Arhiepiscopul Tomisului „mârâie la fel ca boss-ul lui Daniel”. De altfel, nu este prima dată când jurnalistul are atacuri acide asupra reprezentanţilor BOR.

CTP, atac la ÎPS Teodosie: Mârâie în numele lui Dumnezeu

„Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști”, cu o revoluție ca-n `89. Adică, „Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: „Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!”. Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului.

Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit”. Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal…”, spune Cristian Tudor Popescu, într-un editorial.

Arhiepiscopul Tomisului, scrisoare deschisă către premierul Orban

„Nu vom îngădui acum ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?”, mai scrie arhiepiscopul Tomisului.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie, oprit de polițiști din slujbă: ”Niciodată nu am pățit așa ceva. M-au obstrucționat”