CTP știe de ce Simona Halep a fost spulberată de către Ons Jabeur, la Madrid Open: „Bambilici!”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a dat verdictul în cazul Simonei Halep, care a fost spulberată de către Ons Jabeur în sferturile de la Madrid Open. În opinia gazetarului, jucătoarea din România a cedat încă o dată din punct de vedere psihic. 

04 mai 2022, 15:43
CTP știe de ce Simona Halep a fost spulberată de către Ons Jabeur, la Madrid Open: „Bambilici!”

3-6, 2-6 a fost scorul final al confruntării Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) – Ons Jabeur (Tunisia, 27 de ani, 10 WTA), la turneul vândut de către Ion Țiriac.

În opinia comentatorului sportiv, psihicul vulnerabil este o problemă veche a Simonei Halep. De partea cealaltă, Jabeur a avut forță mentală și niște lovituri scurte „ieșite din comun”, potrivit gazetarului.

„Nu stiu câți dintre noi ar putea să nu se enerveze într-o situație asemănătoare, chiar dacă nu jucăm tenis. Dacă jucam table, să spunem, și adversarul dă de trei ori la rând 6-6… La șah n-ai de ce să te enervezi, acolo doar să răstorni tabla, ca-n Cișmigiu. Jabeur e o jucătoare ieșită de comun. Scurtele pe care le-a pus sunt înspăimântătoare. A pus o scurtă în jumătate de metru de fileu și cu efect invers.

E foarte greu. Să pui una după alta în felul ăsta, a terminat-o psihic pe Simona. Repet, asta e o fisură din jocul ei, dintotdeauna. Când se apropie de fileu, se sperie. Știți cum se numește asta? Bambilici. Joci la fileu ușor, cu partenerul, mingi cu efect, ușoare, învârtite, numai acolo, în zona aia, că să te obișnuiești pentru a manevra astfel de mingi”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru DigiSport.

 

Câți bani a încasat Simona Halep la turneul de la Madrid (WTA 1.000) și ce competiție urmează pentru fostul lider mondial din tenis

 

Confruntarea dintre Halep și Jabeur s-a încheiat după 67 de minute. Astfel, jucătoarea din Tunisia a reușit să facă 2-2 în confruntările directe cu sportiva din Constanța.

Fostul lider mondial a încheiat cu procentaje mai mici la serviciu decât Jabeur, 57%-77,8% la punctele cu primul şi 37,5%-51,6% la al doilea. Jabeur a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 25-8, dar şi mai multe erori neprovocate, 31-20.

În urma parcursului de la Madrid, din acest an, Halep a încasat un cec de 169.650 de euro şi 215 puncte WTA. Următorul turneu pe listă este cel de la Roma, cu 1.000 de puncte WTA puse în joc.

Simona Halep, campioană la Madrid în 2016 şi 2017, precum şi finalistă în alte două rânduri (2014 şi 2019), rămâne cu 30 de victorii pe tabloul principal al turneului din capitala Spaniei. Doar Petra Kvitova are mai multe, 32.