Simona Halep, înfrângere neaşteptată la Madrid. A fost surclasată de Ons Jabeur, în sferturi

Simona Halep a pierdut miercuri în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, fiind învinsă cu 3-6, 2-6 de jucătoarea tunisiană Ons Jabeur, numărul 10 mondial.

04 mai 2022, 14:24
Simona Halep, înfrângere neaşteptată la Madrid. A fost surclasată de Ons Jabeur, în sferturi

UPDATE

. Simona Halep (30 ani, 21 WTA) s-a înclinat după 67 de minute, Jabeur (27 ani, 10 WTA) egalând situaţia în meciurile directe, 2-2. Începutul meciului de la Madrid fost echilibrat, dar după ce jucătoarele au schimbat break-uri (Halep l-a reuşit pe primul), la 2-2, românca a mai luat un singur punct în următoarele trei ghemuri, iar Jabeur s-a desprins la 5-2. Halep şi-a făcut serviciul, dar setul a fost adjudecat de Ons Jabeur cu 6-3.

Halep a început bine actul secund, a avut 1-0 şi 2-1, dar apoi a cedat cinci ghemuri la rând, aproape toate la diferenţă minimă (2-6).

Fostul lider mondial a încheiat cu procentaje mai mici la serviciu decât Jabeur, 57%-77,8% la punctele cu primul şi 37,5%-51,6% la al doilea. Jabeur a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 25-8, dar şi mai multe erori neprovocate, 31-20.

Simona Halep, campioană la Madrid în 2016 şi 2017, precum şi finalistă în alte două rânduri (2014 şi 2019), rămâne cu 30 de victorii pe tabloul principal al turneului din capitala Spaniei, fiind devansată la acest capitol doar de cehoaica Petra Kvitova (32), triplă campioană la Madrid.

După primul turneu jucat de la începutul colaborării cu antrenorul Patrick Muratoglou, Simona Halep a atins sferturile de finală şi a obţinut un cec de 169.650 de euro şi 215 puncte WTA. Săptămâna viitoare, Halep va participa la turneul WTA 1.000 de la Roma.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Simona Halep face la Madrid cel mai bun turneu de anul acesta, după Indian Wells, unde a fost învinsă înaintea finalei de numărul 1 mondial, Iga Swiatek. Le-a eliminat în capitala Spaniei pe favorita locală Paula Badosa (6-3, 6-1) şi pe tânăra speranţă Cori Gauff (6-4, 6-4 ), iar astăzi joacă împotriva unei jucătoare din Top 10, Ons Jabeur. Tunisianca a învins-o pe Halep, la Beijing, în 2018, iar Halep şi-a luat revanşa la Dubai, în 2020 și anul acesta.

Meciul Simona Halep – Ons Jabeur va fi transmis în direct de Digi Sport 1, de la ora 13.00.

Unul din turneele sale preferate, Madridul a scos ce e mai bun din Halep: a trecut de Zhang Shuai, de Badosa și de Cori Gauff fără a pierde vreun set. Românca a ajuns la 30 de victorii în capitala Spaniei și, cu un asemenea palmares aici și cu un joc excelent, nu se poate gândi la altceva decât la un nou titlu„, scriu cei de la sportskeeda.com.

Citeşte şi Ce a fost obligat Patrick Mouratoglou să facă după victoria Simonei Halep în faţa lui Coco Gauff. Gest surprinzător al americancei după meci

Halep va intra în partidă cu un nivel de încredere foarte ridicat. Dacă va arăta din nou precum sportiva din partidele cu Badosa și Gauff, va fi foarte greu pentru Jabeur să aibă multe șanse. Anticipăm un succes al Simonei Halep, în două seturi strânse„, mai apeciază sursa citată.

LIVE DIGI SPORT SIMONA HALEP – ONS JABEUR stream video online. Indiferent de rezultatul meciului de astăzi, Ons Jabeur intenţionează să meargă în această seară pe Santiago Bernabeu, la meciul de fotbal dintre Real Madrid şi Manchester City, din semifinalele Ligii Campionilor. „Nu am niciun bilet, dar știu o persoană drăguță pe nume Rafael Nadal, care are acces la meci.O s-o arunc în aer: Rafa, dacă ai nevoie de una, două sau trei persoane alături de care să vezi meciul, pentru că soțul și antrenorul meu vor să meargă, ne poți pune unul lângă altul și o putem susține împreună pe Real Madrid împotriva lui Manchester City. Ei au nevoie de mine, așa că haide. Hala Madrid!”, a spus Ons Jabeur, la conferinţa de presă.

Citeşte şi Simona Halep, poziţie surprinzătoare faţă de suspendarea jucătorilor ruşi şi bieloruşi. Ce spune fostul lider WTA despre războiul din Ucraina

Meciul Simona Halep – Ons Jabeur va fi transmis în direct de Digi Sport 1, de la ora 13.00.