CTP, vehement după victoria obţinută de Emma Răducanu la US Open. „Să o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ca om. Nu pentru că e româncă, că nu e!”

Cristian Tudor Popescu a comentat, duminică, după victoria extraordinară obţinută de Emma Răducanu la US Open. Gazetarul este de părere că românii ar trebui să o iubească pe Emma Răducanu „pentru ce joacă și pentru cum este ca om, nu pentru faptul că e româncă”.

12 sept. 2021, 16:24
CTP, vehement după victoria obţinută de Emma Răducanu la US Open. „Să o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ca om. Nu pentru că e româncă, că nu e!”

CTP a catalogat victoria Emmei Răducanu de la US Open drept una „extraordinară”, dar crede că „este foarte puţin probabil” ca jucătoarea de tenis să fi obţinut aceeaşi performanţă dacă s-ar fi născut în România.

„Să nu mai facem astfel de apropieri, cu Hagi, cu Simona Halep și cu Emma Răducanu. Sigur că da, o iubim, dar haideți s-o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ea ca om. Și este extraordinară!

Nu pentru faptul că e româncă, că nu e! Tatăl ei este român. Atât. Să vă spun ceva care n-o să vă placă, dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia, ci lucrurile astea se întâmplau în România era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este astăzi, să ridice trofeul de la US Open”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Citeşte şi: Emma Răducanu, primele declarații după performanța de la US Open 2021: „Sunt foarte recunoscătoare”

CTP: „Accidente fericite precum Simona Halep se întâmplă foarte rar”

De asemenea, CTP este de părere că în prezent „nu mai are rost să iubeşti pe cineva pentru că e de-al nostru”.

„Pentru că accidente fericite precum Simona Halep se întâmplă foarte rar. Dacă era în România nu știu ce făcea. Să fim serioși. Nici nu mai contează ce naționalitate are o jucătoare. Nici n-are rost să ne mai gândim. Sunt vreo șase țări, România, China, Filipine, Ecuador, Canada, Marea Britanie, toate la un loc.

Nu mai are rost în ziua de azi să iubești pe cineva, să-ți placă de cineva foarte mult pentru că «e de-al nostru». Nu, îți place pentru că joacă extraordinar, pentru că e un om extraordinar. Nu înseamnă că trebuie să îmi placă o jucătoare cu nume românesc mai mult decât o alta”, a mai precizat gazetarul.

Citeşte şi: Reacții la nivel mondial după ce Emma Răducanu a câștigat US Open 2021: Dacă muncești din greu și primești și o mână de ajutor poți reuși orice

CTP, despre succesul Emmei Răducanu la US Open: „Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi”

„Ar trebui să ne dezobișnuim de obiceiul ăsta, să nu ne mai amăgim. E o amăgire asta, «o româncă de-a noastră a câștigat, extraordinar». Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi. Noi nu suntem mai puțin hoți în conducerea acestei țări, mai puțin imbecili, mai puțin escroci și megalomani în conducerea României, conducerea aleasă de acest popor, dacă Emma Răducanu a câștigat la US Open și noi ne imaginăm că este o româncuță de-a noastră”, a conchis Cristian Tudor Popescu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Emma Răducanu scrie istorie la US Open. Este prima jucătoare venită din calificări care va juca finala

Emma Răducanu, locul 150 mondial, și Leylah Fernandez, locul 73 WTA, s-au întâlnit sâmbătă în finala US Open 2021. A fost o finală mai puțin obișnuită, între două sportive foarte tinere, care nu sunt în fruntea clasamentului mondial și care, până acum câteva luni, erau aproape necunoscute.

Sportiva a fost felicitată inclusiv de suverana britanică pentru victoria ei istorică la US Open.

Citeşte şi: Emma Răducanu a câştigat US Open 2021 – 6-4, 6-3 în finala cu Leylah Fernandez

 


loading...
Partenerii noștri