Cu această plantă îţi normalizezi tensiunea arterială

Calmant general, carminativ, hipotensor, afrodisiac, brânca-ursului menține la un nivel normal tensiunea arterială și susține fertilitatea.

09 mai 2018, 09:13
Cu această plantă îţi normalizezi tensiunea arterială

Reduce tensiunea arterială

Acest „ginseng natural” este un hipotensor excelent, previne și combate hipertensiunea arterială, ajutând și în ameliorarea simptomelor circulaţiei periferice deficitare, adică îmbunătățește circulația la nivelul mâinilor și picioarelor care sunt reci. Pentru reglarea tensiunii arteriale se iau 4-6 comprimate de brânca-ursului zilnic, timp de 6 săptămâni, apoi  2 săptămâni se face pauză. Trebuie luate regulat la aceleași ore, (06.00, 12.00, 18.00 și 22.00).

Crește dorința sexuală

Prin efectul său antispasmodic, brânca-ursului stimulează activitatea ovariană, ajutând în relaxarea mușchilor de la nivelul vaginului și uterului. Brânca-ursului are efectul de reducere a anxietății, crescând dorința sexuală și reglând menstruația. Femeile cu probleme legate de frigiditate pot lua 2 comprimate în doză unică, cu 15 minute înaintea actului sexual. Cei cu tulburări de erecție pot lua brânca-ursului sub formă de tinctură, cu 10-30 de minute înaintea actului sexual.

Doză recomandată este de 1-3 linguriţe (adică 4-12 ml), care se administrează de preferat diluate în apă şi pe stomacul gol. Acționează ca un vasodilatator puternic la nivelul vaselor care alimentează cu sânge zona genitală. Pentru a avea efectul scontat este indicat să renunți la vicii, (fumat și alcool) dar şi la alimentele bogate în grăsimi animale. În caz de amenoree, infertilitate la femei și insuficiență ovariană, se ia pe stomacul gol, 1 linguriță de pudră de brânca-ursului cu puțină apă, de 3 ori pe zi. Efectele devin vizibile după prima lună de tratament.

Te protejează de afecțiunile genitale

Femeile care au consumat această plantă au fost mai ferite de bolile transmise pe cale sexuală (gonoree, sifilis, chlamydia), dar și de alte probleme apărute în zona intimă: anexite și metroanexite. În timpuri străvechi, brânca-ursului era folosită de ambele sexe pentru a se feri de boli genitale. Totuși în zilele noastre, din cauza agresivității germenilor nu trebuie să te bazezi doar pe acest remediu. Femeile cu anexite și metroanexite pot lua 3-6 comprimate pe zi, în cure de 21 de zile cu 10 zile pauză.

Stimulează fertilitatea

Bărbații și femeile pot încerca remedii pe bază de brânca-ursului dacă au probleme legate de procreere. Dă rezultate în reglarea ciclului menstrual, anexită, sterilitate masculină și feminină, frigiditate, amenoree, impotență vasculară și hormonală și simptome apărute la menopauză. Pentru stimularea fertilității la femei se procedează astfel: fie iei 3 capsule pe zi, fie 1 linguriță de tinctură diluată în 100 ml de apă, de 3-4 ori pe zi. Fitoterapeuții recomandă ca tratamentul cu brânca-ursului să dureze între 3 şi 6 luni. Pentru doamne, comprimatele se iau începând din ultima zi a menstruației şi se continuă până la ovulatie, când se întrerupe tratamentul pentru a nu pune în pericol eventualul embrion format. Dacă după acest tratament cu capsule nu obții rezultate, poți folosi tinctura astfel: 2 lingurițe diluate în apă, de 3 ori pe zi, pornind din ultima zi a ciclului, până la ovulație.

În cazul sterilității masculine se recomandă să iei, pe stomacul gol, 1 linguriță de pudră de brânca-ursului diluată într-o cană cu apă. Acest leac stimulează secreția gonadelor și dilată vasele genitale. De asemenea, crește numărul spermatozoizilor și abilitatea lor de mișcare.

Sub formă de tinctură, planta are o putere de acțiune mult mai mare și mai rapidă. Cum se prepară: pune în râșnița de cafea o cantitate egală de flori și semințe de brânca-ursului. Umple apoi un borcan cu 1/3 de pudră de plantă, iar restul cu alcool de 70 de grade obținut din cereale. Pune capacul și lasă la macerat 8-10 zile, amestecând din când în când. După aceea, strecoară conținutul și păstrează-l în sticle mici, închise la culoare. Pe stomacul gol, ia 1 linguriță de tinctură diluată într-o jumătate de pahar cu apă, de 3 ori pe zi. Ține această cură minim 6 luni, având grijă să ai un stil de viață sănătos.

Atenție!

Nu trebuie să depășești doza zilnică recomandată deoarece planta poate declanșa reacții alergice, hipotensiune și vasodilatație periferică. Cei care au probleme cu prostata (știute sau manifestate) trebuie să aibă grijă cu această plantă, deoarece se pot activa sau agrava. Gravidele și cele care alăptează nu au voie să o consume. 

Mai mult, planta nu înlocuieşte medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră!

Află ce factori te pot duce la infertilitate AICI