Cu aceste remedii naturale combaţi constipaţia

Laxativele n-ar trebui să fie prima alegere când te confrunți cu o constipație. Dieta și remediile naturale te pot ajuta dacă nu este cauzată de o afecțiune digestivă care s-a cronicizat.

RomaniaTV.net
19 apr. 2018, 07:49
Cu aceste remedii naturale combaţi constipaţia

Decoct de cruşin

Crușinul îl găsești sub formă de pulbere din care poți face un decoct. Îl poți lua și ca atare (3 g pe zi). Pentru decoct, fierbe 15 minute 1 lingură de pulbere într-o cană cu apă. Bea 1 cană de decoct în fiecare seară până când observi o îmbunătățire a stării tale de sănătate.

Apă rece cu miere

Mierea este recunoscută pentru efect laxativ, deci poți încerca și acest remediu: bea 1 pahar de apă rece în care ai dizolvat 2 linguri de miere. Este important să faci aceasta în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

Apa cu lămâie, băută dimineața

Tot dimineața, pe nemâncate, poți bea apă caldă cu lămâie. Toarnă sucul unei lămâi într-un pahar de apă caldă și puțin sare. Ar trebui să elimine orice neplăcere legată de constipaţie.

Citeşte şi Leacuri pentru arsurile de stomac

Seminţele și smochinele luate seara

Semințele de in conţin fibre cu acţiune mecanică. Acestea nu sunt zdrobite în drumul lor prin tractul intestinal. Seara, ia 1-2 linguriţe de seminţe de in întregi cu apă.

Și chimenul are şi efecte curative. Pune câteva seminţe într-un pahar de apă caldă şi bea acest amestec în fiecare seară.

Mai poți încerca să mănânci smochine. Fierbe 7-8 smochine, apoi bea câte un pahar din decoctul obţinut timp de 3-4 seri la rând, până când dispare constipaţia.

Atenție!

Pentru a te feri de tulburări digestive elimină din viața ta…

…stresul,
…sedentarismul,
…mesele luate pe fugă, fără să mesteci bine.

Află care sunt avantajele consumului de semințe de susan AICI.