Cu cât ar fi plătit un soldat voluntar în România. Proiectul de lege iniţiat de MApN

Cu cât ar fi plătit un soldat voluntar în România. Ministerul Apărării Naţionale a inițiat un proiect de lege prin care ar urma să aibă din nou militari în termen, dar pe bază de voluntariat, potrivit spuselor purtătorului de cuvânt.

05 mart. 2022, 14:50
Cu cât ar fi plătit un soldat voluntar în România. Proiectul de lege iniţiat de MApN

Cu cât ar fi plătit un soldat voluntar în România. armata caută tineri, pe care i-ar plăti. Cei interesaţi, bărbaţi și femei vor urma un stagiu de instruire de 4 luni după care vor intra în rezerva operaţională gata să apere ţara, dacă va fi nevoie.

Citeşte şi: Adevărata miză pentru care armata americană se află în România. Sorin Ovidiu Vîntu, previziunea-bombă: Asta se va întâmpla!

Cu cât ar fi plătit un soldat voluntar în România

Vrem să introducem şi un alt statut, un alt concept: Militar în termen voluntar. Cei care vor să satisfacă serviciul militar, dar să nu aibă un contract după aceea cu Armata.

Evident că avem nevoie de o diverisifcare a soluţiilor de completare a bazei de date pentru că evident cei care au executat serviciul militar obligatoriu ies uşor, uşor din evidenţe, pentru că cei care au executat serviciul militar că militari în termen ies din evidenţe la 55 de ani″⁣, a declarat Constantin Spanu, purtătorul de cuvânt al MApN, potrivit Stirileprotv.ro.

După absolvire, militarii voluntari ar urma să primească o îndemnizaţie cât trei salarii medii brute, ceea ce la nivelul anului 2022 ar însemna peste 18.000 de lei, mai scrie sursa citată.

Cine poate fi chemat obligatoriu în Armată

Dacă în România este decretată starea de război, mobilizare sau asediu, Ministerul Apărării va mobiliza toţi rezerviştii. Astfel, serviciul militar redevine obligatoriu pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

Prin legea 395/2005, de la 1 ianuarie 2007, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat. Astfel, ultima încorporare a recruţilorpentru militarii în termen a fost realizată în octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în luna iunie 2006.

Cu toate acestea, pe fondul crizei din Ucraina, această suspendare poate fi ridicată în anumite condiţii. Autorităţile pot apela la mobilizarea parţială sau totală a forţelor pentru întărirea sistemului de apărare, potrivit Adevărul.