Cu cât îţi reduce statul pe scaun speranţa de viaţă

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că speranţa de viaţă ar putea creşte cu doi ani dacă oamenii ar petrece mai puţin de 3 ore pe zi aşezaţi pe scaun. În plus, dacă oamenii ar mişcora perioada zilnică petrecută în faţa televizorului la cel mult două ore şi-ar putea prelungi speranţa de viaţă cu 1,4 ani.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 06:47
Cu cât îţi reduce statul pe scaun speranţa de viaţă

Acest studiu nu este îndeajuns de concludent sunt de părere alţi cercetători. De exemplu, profesorul David Spiegelhalter de la Universitatea din Cambridge a declarat că studiul nu spune oamenilor, individual, cât este de important să te ridici de pe canapea.

„Este de înţeles că dacă generaţiile tinere ar face mai mult sport, ar putea să trăiască mai mult. Dar foarte puţini dintre oamenii care trăiesc aceste timpuri, reuşesc să stea mai puţin de 3 ore pe scaun”, a explicat Spiegelhalter.

Acesta a adăugat că adulţii ar trebui să facă săptămânal cel puţin două ore şi jumătate de exerciţii de gimnastică cu grad mediu de dificultate (ciclism, mers pe jos), precum şi exerciţii cu grad sporit de dificultate (ridicat de greutăţi). Cu toate acestea, dacă stai zilnic pe scaun ore bune, eşti tot sedentar, dacă nu compensezi cu la fel de multe exerciţii fizice.

Este adevărat că sunt studii care au legat statul pe scaun şi privitul la televizor cu diabet, boli de inimă şi riscul de a muri prematur, însă, potrivit lui Spiegelhalter, între cele două elemente nu există neapărat o legătura de cauzalitate.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro