Cu ce mesaj iese PDL în timp ce oamenii protestează la Universitate, iar USL la Arcul de Triumf

Publicat: Joi, 19 Ianuarie 2012 16:04 // Actualizat: Joi, 19 Ianuarie 2012 16:05 // Sursa: RTV.net

Românii protestează pentru a şaptea zi în Piaţa Universităţii, iar USL şi-a scos oamenii în stradă într-un miting separat.  Reacţia PDL la demonstraţiile care au paralizat centrul Capitalei: continuarea dialogului. Democrat-liberalii i-au invitat din nou la discuţii pe reprezentanţii societăţii civile, iar despre USL spun că are dreptul să organizeze mitinguri, dar politizarea nemulţumirilor populaţiei este riscantă.

Foto: gândul.info

PDL crede că până la alegeri dialogul este cea mai bună cale pentru rezolvarea problemelor şi relansează în mod oficial o nouă invitaţie la dialog cu societatea civilă.

Este anunţul făcut de purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, după o şedinţă la vârf a partidului, şi făcut în timp ce oamenii protestează la Universitate, iar USL a început mitingul la Arcul de Triumf.

"Înțelegem motivele pentru care personalități și structuri ale societății civile au reticențe față de invitația noastră. Este o dovadă în plus că lipsa dialogului social duce la neîncredere. PDL a înțeles că trebuie să își amplifice efortul de a genera dialogul (...) Unora le poate părea inutil. Altora nesincer. Dar noi vom continua să facem toate eforturile pentru a genera un dialog cât mai deschis", a declarat Voinescu.

Acesta a solicitat opoziţiei să ia în considerare că puterea a acceptat convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, fapt ce arată din nou disponibilitatea puterii la dialog, inclusiv cu opoziţia.

"Și noi credem că Parlamentul este locul cel mai potrivit pentru dezbateri. Din punctul nostru de vedere, această sesiune extraordinară este un pas înainte pe calea reconstruirii dialogului politic. În Parlament vom găsi soluțiile traversării acestei perioade grele și aceste soluții nu pot fi decât constituționale", a spus Sever Voinescu.

Pe de altă parte, democrat-liberalii şi-au exprimat rezervele faţă de oportunitatea mitingului USL.

"Credem că politizarea manifestărilor de nemulțumire a celei mai mari părți a populației este riscantă", susţine purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Pe de altă parte, PDL se angajează să continue reformele necesare ţării. "Cu prețul suferințelor unei întregi națiuni supuse unei austerități prelungite, România și-a apărat stabilitatea economică. Nimeni nu are voie să distrugă această stabilitate prin jocuri politice iresponsabile", a conchis vicepreşedintele PDL.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pdl Sever Voinescu societatea civilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 ian 19:39
Răspunde | Votează email 0 email
Niro Aed
http://www.romopi.blogspot.com/2012/01/de-ce-credeti-ca-au-iesit-romanii-in.html
19 ian 18:37
Răspunde | Votează email 0 email
ANTICIPATE FARA DOAR SI POATE
ANTICIPATE ANTICIPATE
ANTICIPATE ANTICIPATE
ANTICIPATE ANTICIPATE
ATI FURAT TOT CE SE PUTEA FURA
E TIMPUL SA DATI INAPOI ROMANIEI DEMNITATEA!
19 ian 16:09
...rezolvarea problemelor si relanseaza în mod oficial o noua invitatie la dialog cu societatea civila.http://www.rtv.net/cu-ce-mesaj-iese-pdl-in-timp-ce-oamenii-protesteaza-la-universitate-iar-usl-la-arcul-de-triumf_11438.html...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H