Cu ce preț se vinde o Dacia Spring după un an de folosire. Mulți români au decis să renunțe la mașinile electrice, după vânzările record de anul trecut

Dacia Spring a fost cea mai vândută mașină din România în decembrie 2022, însă acum românii se înghesuie să le vândă mai departe.

03 mart. 2023, 13:08
Cu ce preț se vinde o Dacia Spring după un an de folosire. Mulți români au decis să renunțe la mașinile electrice, după vânzările record de anul trecut
Cu ce preț se vinde o Dacia Spring la mâna a doua

Cea mai vândută mașină din România în decembrie anul trecut a fost una electrică, mai exact Dacia Spring, lucru care nu a mai fost raportat pe altă piață din România.

Dacia Spring este un model care a profitat de creșterea ritmului de producție, ocazie cu care a marcat un moment important, deoarece a devenit cea mai vândută mașină din România, a doua oară de la lansarea sa pe piață.

În ultima lună din 2022, Dacia a înregistrat un record de înmatriculări lunare pentru întreg anul. Au fost înmatriculate 5.243 de autoturisme numai în decembrie, cu mult peste restul lunilor.

Din acest total, modelul Dacia Spring a reprezentat 1.804 unități, un număr record pentru acest tip de mașină care a fost lansată în octombrie 2021 și a ajuns populară în toată România.

Citește și: Cât de eficentă este, de fapt, o Dacia Spring. Un șofer scoate la iveală probleme despre care nu vorbește nimeni: „Îmi este frică constant că vehiculul se oprește”

Cu cât se vinde o Dacia Spring

O parte dintre proprietari scot mașina la vânzare după numai un an de folosire. O discuție pe acest subiect a fost lansată pe un grup de Facebook.

„Mulți ați postat că vindeți mașina. A reușit să vândă cineva mașină de 1 an la 8000-10000 km la prețurile cerute de 12.000-13.500 de euro?”, a întrebat un șofer pe grupul Dacia Spring România.

Se pare că, vânzarea acestui model a devenit o adevărată afacere profitabilă pentru români.

„S-au vândut si la 14K. Depinde ce răbdare ai. De obicei cele pe la 12K sunt duse direct in Germania și vândute pe 15-16K minim. Momentan lumea aștepta să înceapă programul rabla + si speră să prindă una din cele care au rămas pe stoc (la preț bun), de la comenzile care nu au prins voucher, deci sunt mai puțini cumpărători pentru moment.

După ce revine programul, cei care realizează că au de așteptat intre 6 si 8 luni după una nouă, sau vor range mai mare dar nu vor mașina cheală, o să cumpere SH varianta de 45hp”, a răspuns cineva.

Citește și: Merită să repari o Dacia Spring în urma unui accident? Ce spune un șofer: „Daună totală și vinde-o la piese”

„Francezii le iau de noi cam cu 17k deci foarte probabil ca se vând lejer la noi cu 13-14k in funcție de km”.

„Este plin olx-ul de ele în jur de 170 bucăți pe toată țara dar care se reactualizează vechile anunțuri, din ce urmăresc eu nu se prea vând, mai apare câte una avariată ușor la 9000 euro sau pentru acumulator dar în rest stau bine mersi la vânzare ca în vitrină, acuma o să apară Springul cu unele update mai ales la cp de la 45 la 65 ceva bun de făcut liniuțe în oraș”

„Un coleg de serviciu a vândut-o la 13k, cu vreo 15k km. Cumpărătorul zicea că o va exporta în vest”

„Știu cel puțin 3 oameni care le-au vândut la 14-15 k, nu toți specialiștii ăștia care dau reacție cu haha, câinele latră, ursul se plimbă”, au fost alte comentarii.