Merită să repari o Dacia Spring în urma unui accident? Ce spune un șofer: „Daună totală și vinde-o la piese”

Românii care și-au dorit o mașină electrică au ales să cumpere o Dacia Spring datorită prețului mic, însă nu s-au gândit dacă este o achiziție rentabilă în cazul unui accident.

16 nov. 2022, 17:11
Merită să repari o Dacia Spring în urma unui accident? Ce spune un șofer: „Daună totală și vinde-o la piese”

Tot mai mulți români înlocuiesc mașinile cu combustie internă cu cele electrice, Dacia Spring fiind preferata acestora. Însă, majoritatea nu au luat în calcul cât de rentabilă este aceasta în cazul unui accident, potrivit ziare.com.

Este și cazul unui nou posesor de Dacia Spring care a avut parte de un incident în trafic, iar acum nu știe dacă să repare autoturismul sau nu.

Zilele trecute am avut un incident, iar mașina a ajuns cu șasiul deviat vreo 10 cm, motorul nu mai pornește, bordul este strâmb, cutia de viteze nu mai schimbă față/ spate, roata de pe dreapta nu mai virează. Merită reparată? Se pricep cei de la Dacia să repare motoarele și cutia?”, a scris bărbatul pe grupul de Facebook Dacia Spring România.

„Am Casco, și cel care a intrat în mine are Casco”, a adăugat acesta în comentarii.

Citește și: Coșmarul proprietarilor de mașini electrice. Au început deja să plătească mai mult decât cei care au motoare diesel și pe benzină. Cât costă un plin pentru o Dacia Spring și pentru un BMW

Românul a povestit și cum s-a produs accidentul: „A pornit în trombă, eu mă aflam în mișcare, doamna avea cedează trecerea. Hionda Acord de 1 an, este și ea cu toată fața spartă, motorul nu a mai pornit”.

Părerile oamenilor din comentarii sunt împărțite.

„Nu se repară nimic, toate se schimbă. Dacă s-a îndoit parte din șasiu e daună totală. Dacă ai Casco ești fericit, poți comanda alta, dacă nu, îmi pare rău pentru tine”, „Ia-ți alta. Pierzi timp și iese o lucrare de mântuială. Plus că nu ți-o mai face nimeni ca nouă. Trage pe firma de asigurări, că de-aia ai plătit”, au spus o parte din internauți.

Citește și: Preţuri exorbitante pentru piesele de maşini electrice. O baterie de Dacia Spring se vinde online la preţul unui Logan la mâna a doua

„Ei ar trebui să poată face orice la produsul lor. Să știe din scoarță în scoarță cum se repară. Dacă merită, tu decizi. Poți să îi întrebi, să facă o constatare și să îți estimeze costurile”, „E o daună normală, nu te speria de ce zic „inginerii” de pe aici, doar că șasiul, dacă într-adevăr s-a îndoit, nu mai merită reparat. Restul pieselor se schimbă. Piesele buffer și-au făcut treaba și au amorsat din impact, dar uneori nu ai ce să faci și este strâmbat și șasiul. E doar un fier, bine că nu sunt probleme de sănătate”, au spus alții.