Cu ce putem înlocui chipsurile și covrigeii. Mihaela Bilic dezvăluie alternativa sănătoasă: ”Are același gust, calmează și înlătură aciditatea”

Chipsurile și covrigeii sunt o alegere complet nesănătoasă și pot fi înlocuiți cu alte produse. Nutrioționista Mihaela Bilic vine cu alternative mai bune.

07 feb. 2024, 13:28
Cu ce putem înlocui chipsurile și covrigeii. Mihaela Bilic dezvăluie alternativa sănătoasă: ”Are același gust, calmează și înlătură aciditatea”

Mihaela Bilic a dezvăluit care e alternativa sănătoasă de la chipsuri și covrigei. Medicul nutriționist spune că „are același gust, calmează și înlătură aciditatea”.

Leguma care înlocuiește cu succes aceste ronțăieli este gulia, care scade riscul de cancer de sân, reduce aciditatea, ajută la slăbit și este bogată în vitamine.

Mihaela Bilic spune că gulia era o legumă pe care o consuma des în copilărie. Tatăl ei o punea la murat în fiecare toamnă. De asemenea, mânca des și cotor de varză cu sare, care era crocant și foarte gustos.

Citește și Andreea Raicu, reacție neașteptată în online. Ce spune vedeta despre persoanele care își afișează viețile perfecte pe internet. „Nu face decât să ne deconecteze de la oamenii cu adevărat importanți”

Mihaela Bilic: „Gulia are exact același gust”

„Ei bine, gulia are exact același gust! Și e normal să fie așa pentru că face parte din familia crucifere, exact ca și varza. De ce vreau să vă amintesc de gulie? Pentru că de multe ori uităm de existența ei și e păcat. Este prietenoasă cu tubul digestiv, calmează și înlătură aciditatea. Cu toții știm că varza este recomandată în ulcer și gastrită, iar gulia are același efect benefic”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Gulia nu e la fel de cunoscută precum alte legume asemănătoare ca broccoli sau varza. Medicul nutriționist spune că planta are multă vitamina C, mai mult decât are o portocală. 100 de grame de gulie conțin 30 de grame de vitamina C, cât jumătate de portocală. În plus, conține 220 mg de potasiu, cât are și o banană.

„Gulia balonează pentru că are compuși cu sulf, dar are și bioflavonoide care neutralizează efectul estrogenilor și scad riscul de cancer de sân. Cât despre slăbit, nu mai vorbim, gulia crește senzația de sațietate și ajută la eliminarea retenției de lichide din organism. În plus, consistența ei crocantă și răcoritoare o recomandă pentru ronțăit, în loc de chipsuri și covrigei”, explicat Mihaela Bilic.

Citește și Cori Grămescu propune un program revoluţionar de slăbire: scapi de 30 cm în talie în doar 6 luni