Cu ce se ocupă Cristian Cioacă și unde locuiește, după ce a fost eliberat din închisoare. ”S-a retras. A trecut printr-o perioadă de suferință și încă este”

După 10 ani petrecuți în închisoare, Cristian Cioacă a fost eliberat din Penitenciarul Colibași din Mioveni. Cu ce se ocupă și unde locuiește fostul polițist, află în rândurile următoare.

21 ian. 2024, 08:24

După ce a ieșit din închisoare, Cristian Cioacă a dispărut. Eliberat condiționat în urmă cu câteva luni, după ce a executat aproape un deceniu din pedeapsa de 15 ani și 8 luni, soțul Elodiei Ghinescu s-a făcut nevăzut.

Citește și Cristian Cioacă a dispărut total după ieşirea din închisoare. Ce face în secret poliţistul condamnat pentru uciderea Elodiei

Avocata sa, Maria Vasii, spune că fostul polițist își caută un loc de muncă și recunoaște că s-a retras, fiind un lucru normal după o ”perioadă de suferință”.

„Mai ținem legătura din perspectiva relației avocat-client, fiindcă eliberarea sa condiționată include încă rezolvarea unor aspecte judiciare, care se vor rezolva in timp. Nu are însă obligația de a se prezenta săptămânal în fața unui ofițer de poliție, asta e cert.

S-a retras. Era normal să facă asta! A trecut printr-o perioadă de suferință și încă este. Iar suferința lasă urme. Cred că a luat o decizie înțeleaptă”, a declarat Maria Vasii, potrivit Cancan.ro.

Potrivit avocatei fostului polițist, Cioacă locuiește cu mama sa, care are probleme grave de sănătate. Se pare că acesta s-ar ocupa de femeia bolnavă, în timp ce are gânduri de a se integra din nou în societate.

„Mama sa are o vârstă și e bolnavă, deci are și grija ei, din câte știu. Mi se pare normal să stea retras, fiindcă a trecut prin ce a trecut! Din câte știu își caută un loc de muncă, dar nu mi-a împărtășit niciodată intențiile sale legate de ce și-ar dori să facă în noua viață pe care tocmai a început-o! Și nici ce meseria și-ar dori să aibă pe viitor”, a mai adăugat Maria Vasii.

Cristian Cioacă nu are conturi pe rețelele sociale, cel puțin nu cu numele și fotografia sa.

Lâteva minute după ce a fost eliberat, acesta a spus că se gândește dacă să scrie o carte despre dispariția Elodiei Ghinescu.

Dispărută de mai bine de un deceniu

Elodia a dispărut în anul 2007, iar de atunci nimeni nu știe ce s-a întâmplat, de fapt, cu avocata.

Ea a fost dată dispărută de către Cristian Cioacă la data de 6 septembrie 2007, la Secția de poliție 2 din Brașov.

La 12 Septembrie 2007, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a fost înregistrată aceeași sesizare privind dispariția Elodiei Marilena Ghinescu.

Pe 17 septembrie 2007, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, s-a stabilit ca urmărirea penală să fie continuată și finalizată de către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

La 18 septembrie, procurorii au început urmărirea penală față de Cristian, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, reținându-se că în noaptea de 29 spre 30 august 2007 și-a ucis soția, după care a segmentat cadavrul și l-a aruncat într-un loc neidentificat.

Ancheta arată că Elodia Ghinescu și-a petrecut câteva zile de concediu în Dubai, în compania unui ofițer SPP, Ilie Cristian.

Corespondența dintre amanți a fost descoperită de Cristian Cioacă după dispariția soției, când i-a accesat ilegal laptopul.

În octombrie 2007, pe fundul unei râpe au fost găsite o uniformă murdară de polițist, câteva fotografii cu Elodia și fiul ei, o sticlă de parfum și o pereche de mănuși cu urme de sânge ce îi aparținea Elodiei Ghinescu. În 2009 a fost declarată dispărută oficial.

Citește și Lovitură pentru Cristian Cioacă, familia Elodiei începe executarea silită. Fostul poliţist are de plătit 2,5 miliarde de lei!

Cu toate acestea, Cioacă nu a putut fi arestat pentru că lipsea cadavrul. S-au organizat căutări în patru județe, fără niciun rezultat.

În anul 2013, Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare plus 5 ani interzicerea drepturilor civile, apoi, fostul polițist a fost eliberat condiționat în august 2023.