Cu ce se ocupă Mirabela Grădinaru, soţia lui Nicuşor Dan. Câţi bani câştigă lunar Prima Doamnă a Capitalei

Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, are o familie frumosă, care îl susţine necondiţionat, atât în proiectele profesionale, cât şi pe plan personal. Politicianul are o relaţie de aproximativ 15 ani cu Mirabela Grădinaru, care, în urmă cu patru i-a dăruit o fetiţă, pe Aheea. 

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 08:48

Mirabela Grădinaru este o moldoveancă autentică, din Vaslui. Acolo s-a născut, a copilărit şi tot acolo trăiesc toate persoanele dragi din viaţa ei: mama, bunicii, rudele şi foarte mulţi prieteni pe care îi vizitează ori de câte ori are ocazia, potrivit click.ro.

Familia lui Nicuşor Dan locuieşte cu chirie într-un apartament din Bucureşti, din sectorul 5. 

Citeşte şi: Nicuşor Dan stă într-un apartament construit pentru muncitorii de la fabrica de chibrituri. Cât plăteşte chirie

Cu ce se ocupă şi câţi bani câştigă lunar Mirabela Grădinaru, soţia lui Nicuşor Dan

Prima Doamnă a Capitalei este managerul uneia dintre cele mai mari companii auto din România şi femeia alături de care Nicuşor Dan a pus bazele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, iar apoi al partidului Uniunea Salvaţi România. Despre actualul său job nu se ştiu alte detalii, dar privind funcţia pe care o ocupă, aceasta ar încasa lunar peste 1.000-2.000 de euro. Are o anumită responsabilitate, are anumite sarcini deosebite pe care un manager le poate gestiona. 

Conform playlab.ro, intervalul de salarii pentru persoana care lucrează în România din categoria Management este de obicei între 2.867,00 RON (salariu minim) la 9.955,00 RON (cea mai mare medie, salariul maxim real este mai mare). Acesta este salariul total lunar, inclusiv bonusurile. Salariile variază drastic în funcţie de diferite posturi de muncă.

Cine este Nicuşor Dan, noul primar general al Capitalei? 

Nicușor Dan s-a născut la Făgăraș, județul Brașov, la 20 decembrie 1969, într-o familie în care tatăl era muncitor, iar mama contabilă. A absolvit, cu Diplomă de Bacalaureat, cursurile Liceului Teoretic „Radu Negru” (acum Colegiul Național Radu Negru) din localitatea natală, secția matematică-fizică, în anul 1988. În timpul liceului, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică în anii 1987 și 1988, cu punctaj maxim. La vârsta de 18 ani, s-a mutat la București pentru a studia matematica la Universitatea din București.

În 1992, Nicușor Dan a plecat în Franța pentru a-și continua studiile: a urmat cursurile École Normale Supérieure, una dintre cele mai prestigioase grandes écoles franțuzești, apoi a urmat cursurile de master la Universitatea Paris XI și și-a prezentat teza de doctorat în matematică la Universitatea Paris-XIII. S-a întors în București în 1998, spunând că nu s-a putut adapta la cultura franceză și că dorea să ajute la schimbarea României.

Citeşte şi: Nicuşor Dan a anunţat primele concedieri! „Îmi păstrez promisiunea: îi voi concedia”

Nicușor Dan a fost unul dintre fondatorii și primul director administrativ al Școlii Normale Superioare București, o universitate creată pe modelul École Normale Supérieure în cadrul Institutului de Matematică din Academia Română.

În politică a debutat în 2008, când a fondat Asociația Salvați Bucurestiul, cu care a câștigat nouă procese pe teme de urbanism sau abuzuri intentate primăriilor din București. A reușit să stopeze construirea Aqua Parc-ului din Parcul Tineretului și a unui turn vizavi de Școala Centrală.