Cu mască sau fără mască? Cum va arăta o zi de plajă în România

Românii nu ştiu încă dacă vor putea pleca sau nu în vacanță, dar hotelierii își pregătesc intens unitățile de cazare pentru turiști. "Cum vor arăta plajele?" şi "Vor purta turiștii măști?" sunt întrebările care îi macină pe cei care vor să meargă pe litoralul românesc.

16 mai 2020, 06:14
Cu mască sau fără mască? Cum va arăta o zi de plajă în România

România a ieşit din starea de urgenţă pe 15 mai şi autoritățile au anunțat o relaxare a restricțiilor impuse însă, în ceea ce privește redeschiderea zonelor turistice rămân multe semne de întrebare.

„Hotelurile, care nu au fost niciodată închise, pot să funcţioneze. Românii percep data de 15 mai, cu sau fără declaraţii contradictorii, ca moment de ieşit din oraşe. Evident, noi îi încurajăm să iasă, chiar şi pentru o zi, către destinaţii de vacanţă, la munte sau la mare”, spune Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Promovare Turistică (FAPT).

IMAGINI TARI! Au deschis sălile de sport, dar au luat măsuri excepţionale VIDEO

Reprezentanții din turism precizează că anul acesta, litoralul românesc va fi la mare căutare, motiv pentru care operatorii sporesc deja măsurile de igienă din unitățile de cazare. Unii din ei au achiziționat deja instrumentele necesare pentru acest lucru. Printre aceastea se numără lămpi cu ultraviolete care le permit să dezinfecteze un loc într-un timp scurt, substanțe dezinfectante și echipamente de protecție pentru viitorii turiști care le vor călca pragul.

Primele automate de unde poţi cumpăra măşti de protecţie şi gel dezinfectant, instalate în Bucureşti

„De data asta, turiştii vor alege litoralul pentru relaxare şi mai puţin pentru distracţie. Nu vom mai putea vorbi de evenimente, de festivaluri, de concerte sau de cluburi deschise. Însă hotelierii îşi aşteaptă turiştii şi cei care vor deschide vor garanta toate măsurile de siguranţă şi de igienă”, declară Aurelian Marin, directorul general al agenţiei „Paradis Vacanţe de Vis”.

Măştile de protecţie pot provoca afecţiuni grave! La ce TREBUIE SĂ RENUNŢĂM dacă nu vrem să avem probleme

În ceea ce privește purtatul măștilor pe plajă, precum și montarea unor plexiglasuri, între sezlonguri, acestea nu par să fie desprinse dintr-un scenariu care ar putea deveni realitate, spun reprezentanții din industrie.

„Nu ne imaginăm că vor sta oamenii pe plajă cu mască la gură, nu ne imaginăm că vor sta cu panouri de plexiglas pe şezlong. Nici un operator de plajă nu va face asta. Este un scenariu care sperie”, mai spune Corina Martin, președintele FAPT.


loading...