Cu siguranță nu știai acest lucru! Poți face săpun din Coca Cola cu care cureți orice fel de suprafețe

V-ați gândit vreodată că puteți face săpun din Coca - Cola? Da, ați auzit bine, e foarte simplu de făcut și extrem de rapid.

04 apr. 2022, 11:37
Cu siguranță nu știai acest lucru! Poți face săpun din Coca Cola cu care cureți orice fel de suprafețe

Un tânăr vlogger a postat pe Youtube un video în care îi învață pe urmăritorii săi care sunt pașii pentru a face săpun din Coca Cola.

Această soluție poate face minuni în gospodărie. Sunt doar câteva ingrediente pe care le puteți folosi și veți avea un rezultat incredibil. Puteți curăța cu ușurință oalele, tigăile sau alte ustensile de bucătărie murdare. Scoateți rapid și rugina sau petele de pe haine sau gresie. Acest săpun, cu textura ca o pastă, acționează ca un degresant puternic.

Iată cum se face săpun din Coca Cola. Aveți nevoie de:

  • Coca Cola
  • sare neiodată
  • bicarbonat de sodiu
  • săpun

„Rezultatul va ieși ca o pastă. Dacă vreți să iasă solid, există două variante. Puneți mai mult săpun sau puneți ceară de albine.

În primul rând trebuie să răzuiți cam trei linguri de săpun (orice tip de săpun, în funcție de preferințe). Eu folosesc trei linguri de săpun răzuit cu vârf. După ce am pus săpunul în oală, aveți nevoie de un pahar pe care îl umpleți cu Cola. Acesta al meu are 250 ml. Îl puneți peste săpun. Următoarea etapă e să îl puneți la fiert. Îl încălziți până se face ca o pastă. Aici am o lingură de sare neiodată. Adăugăm o lingură de bicarbonat peste sare, iar în momentul în care amestecul s-a omogenizat, adăugăm bicarbonatul cu sarea. La final luați un vas și lăsați la frigider compoziția, o scoateți când aveți nevoie de ea”, a explicat tânărul vlogger.

Coca Cola este utilizată de mulți pentru îndepărtarea petelor grase din vase. Așadar, poți curăța eficient fundul exterior al tigăii cu această băutură populară. Toarnă Cola peste suprafață și curăță resturile arse. Dacă nu merge, umple o oală mai mare cu cola și pune tigaia sau tava acolo pentru câteva ore. Rămășițele de arsuri și alimente vor ieși la suprafață.  Apoi, folosește un burete sau o perie de plastic pentru a curăța suprafața. Întrucât tigăile sunt fabricate din materiale diferite, nu poți utiliza aceeași metodă pentru a le curăța. Pentru a evita orice deteriorare, ai grijă când folosești unii agenți. De asemenea, ai răbdare, deoarece uneori va fi necesar să repeți curățarea fundului tigăii.

Citește și Alimente care nu trebuie reîncălzite. Nu face această greşeală dacă vrei să mănânci sănătos

Citește și Pune zahăr în șampon înainte să îl folosești. Trucul pe care orice român trebuie să îl știe. Rezultatul este uimitor