Culisele capturării lui Radu Mazăre. Fostul primar al Constanţei, prins când voia să părăsească Madagascar

Radu Mazăre este acuzat ca a comis infracțiuni în Madagascar. L-ar fi inselat chiar pe fiul consului onorifc al Romaniei la Antananarivo, potrivit România TV. Dorin, fiul Lăcrămioarei Toader, cetatean malgaș, a cumparat terenul pentru hotelul lui Radu Mazare, dupa care a fost dat afară din firma. România TV a obținut informații, in exclusivitate, despre firmele dubioase, offshore-uri care i-au făcut lui Mazăre contract de muncă să poată sta în Madagascar. El a ajuns după gratii când a încercat să părăsească teritoriul țării, la o verificare a pașaportului. Consulul Republicii Madagascar în România a vorbit, la România TV, despre cazul lui Radu Mazăre. 

RomaniaTV.net
09 mai 2019, 13:16
Culisele capturării lui Radu Mazăre. Fostul primar al Constanţei, prins când voia să părăsească Madagascar

„Radu Mazare nu a venit în Madagascar ca investitor. A venit ca expatriat cu contract de muncă, adică un cetăţean străin care vine să muncească la Madagascar. Nu a investit el personal. Firma a investit, dar el nici nu e actionarul firmei. Actionarii firmei sunt societati offshore, din Belize, lucrurile sunt foarte incurcate. (…) Fiul doamnei Toader, care este acum consul onorific al României în Madagascar, Dorin, a cumparat tereneul pt domnul Mazare şi i-a dat în chirie şi a fost angajat de domnul Mazăre. Dupa un timp s-au suparat, a fost dat afara, dar mai e proprietarul terenului si i-a intentat un proces”, a declarat Serge RAMEAU, consulul Republicii Madagascar în România, la România TV. 

Radu Mazăre, ARESTAT în Madagascar. Anunţul Poliţiei Române UPDATE: Fostul primar se afla cu iubita

Serge RAMEAU a mai spus că Radu Mazăre nu avea azil politic în Madagascar.

„Presa, poporul malgas nu a auzit niciodata de Radu Mazare. Daca nu a auzit niciodata de oraşul Constanta, nu este nici un interes, nimeni nu îl căuta si nu avea azil politic, pentru ca azil politic nu exista în Madagascar, e o procedura care nu există. A venit cu o viza ca un expatriat, cu un contract de munca cu o societate, care de fapt era societatea lui si – s-a eliberat la Ambasada de la Roma pentru că avea pasaport nou, avea cazier judiciar curat, contract de munca stampilat de Ministerul Muncii al Madagascar, adica tot dosarul era complet”, a mai spus consulul Republicii Madagascar.

Consulul Madagascarului a vorbit şi despre capturarea lui Radu Mazăre.

„Când vrei să iei o cursa externă trebuie sa treci prin politia frontierelor şi atunci pasaportul este scanat. Îmi inchipui, dar nu am informatia, ca a vrut sa ia o cursa externa, politia frontierelor a scanat pasaportul şi a iesit ca are un mandat de arestare. Dar va spun că până acum domnul Mazăre nu se ascundea, traia sub numele lui personal”, a mai spus diplomatul. 

 

Consulul a mai spus că autorităţile malgaşe şi-au exprimat diponibilitatea să ajute România în vederea readucerii in ţară a lui Radu Mazăre. 

Radu Mazăre a fost arestat, miercuri, în Madagascar. „Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile”, a anunţat Poliţia Română.

Fostul primar al Constanţei este urmărit internaţional şi are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedări ilegale de plajele în Constanţa.