Culiță Sterp, în fața judecătorilor la un an de la accidentul din Cluj. Manelistul a explicat de ce a plecat de la fața locului: „Mă trecea la baie și nu-mi amintesc cum s-a produs accidentul”

La un an de când a produs accidentul auto din Cluj, Culiță Sterp le-a explicat judecătorilor cum a decurs întreaga întâmplare. Manelistul a încercat să obțină procedura simplificată pentru că și-a recunoscut vina, dar cererea i-a fost respinsă.

16 nov. 2023, 18:36
Culiță Sterp, în fața judecătorilor la un an de la accidentul din Cluj. Manelistul a explicat de ce a plecat de la fața locului: „Mă trecea la baie și nu-mi amintesc cum s-a produs accidentul”
Culiță Sterp, în fața judecătorilor la un an de la accidentul provocat în Cluj

Pe data de 17 noiembrie 2022, Culiță Sterp a provocat un accident în Piața Avram Iancu din cluj-Napoca. Acesta a trecut pe roșu, fără să se asigure și a lovit altă mașină. Manelitstul a scăpat fără probleme de natură medicală, însă, celălalt șofer a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiiri medicale. Cântărețul s-a aflat, timp de opt luni, sub control judiciar.

Citește și: Culiță Sterp s-a ales cu dosar penal după ce a condus sub influența alcoolului și a făcut accident. A părăsit locul accidentului fără încuvințarea organelor de cercetare. Ce riscă acesta

La un an de la accident, acesta le-a explicat judecătorilor cum s-a întâmplat totul și a încercat să-i convingă pe judecători să-i aplice procedura simplificată. întrucât și-a recunoscut vina, dar cererea sa a fost respinsă, deoarece a fugit de la locul accidentului, consumase alcool și substanțe interzise.

Manelistul susține că motivul pentru care a plecat de la locul accidentului este starea de șoc care l-a cuprins în acele momente, fiind pentru prima dată când este implicat într-un astfel de eveniment. Totodată, Culiță a crezut că are nevoie la baie.

„A fost prima oară când am pățit așa ceva, îmi pare rău. Având un sentiment ciudat că mă trecea la baie şi nu-mi amintesc cum s-a produs accidentul rutier. Când mi-am revenit, țin minte că eram în parcul din spatele Teatrului. Am aflat de la dosar că a durat 15 -20 de minute, dar lucrurile s-au petrecut foarte repede, nu am conștientizat cât a durat starea de şoc.

 Când am auzit ambulanța, mi-am revenit, m-am prezentat polițiştilor și le-am spus că eu sunt șoferul implicat în accident. M-am interesat de starea victimei și m-am bucurat că nu a pățit nimic grav”, a declarat Culiță Sterp pentru Clujust.

Citește și: Bomba în dosarul accidentului lui Culiţă Sterp. Manelistul era beat şi DROGAT la volan. Se extind cercetările penale

La etilotest, polițiștii au constatat că manelistul avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Probele biologice au scos la iveală și că manelistul consumase substanțe interzise.

„M-au testat cu aparatul etilotest și am fost condus la spital. Valoarea alcoolemiei era sub limita la care se face dosar penal și nu mă aflam sub influenţa substanțelor la data accidentului rutier, concluzie şi a medicilor de la Urgențe când m-au examinat clinic.

Nu mă pricep că nu sunt consumator, am fost cu prieteni la petrecere dar nu știu ce. Ce a ieșit la analiza cred ca aia e”, a declarat Culiță Sterp pentru sursa citată.