CULMEA ABSURDITĂŢII! Un salvamar din Florida a fost CONCEDIAT pentru că A SALVAT un om de la înec

Un salvamar din Florida a fost concediat pentru că a salvat un înotător aflat în afara zonei sale de acţiune şi în timp ce salvamarul nu avea niciun alt om de salvat în zona lui de mare. Între colegii care i-au luat partea salvamarului se numără şi un român.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 08:22
CULMEA ABSURDITĂŢII! Un salvamar din Florida a fost CONCEDIAT pentru că A SALVAT un om de la înec

Concedierea salvamarului  a provocat o asemenea polemică, încât angajatorii săi i-au cerut joi să se întoarcă la lucru.
Tânărul Tomas Lopez, în vârstă de 21 de ani, a fost concediat luni după-amiază de la slujba sa de vară pe plaja Hallandale, în nordul Miami. El şi-a părăsit brusc postul, săvârşind astfel o abatere în ochii angajatorului său, pentru a sări în ajutorul unui bărbat care înota într-o zonă nesupravegheată.

„Era departe, dar cineva avea nevoie de ajutor. Nu am spus nu”, a explicat tânărul salvamar, citat de presa locală.

Victima a supravieţuit şi a fost spitalizată, conform cotidianului local Miami Herald.

În semn de solidaritate, alţi salvamari ai societăţii Jeff Ellis Management aflată sub contract cu oraşul Hallandale pentru supravegherea celor două plaje publice şi a piscinei municipale, şi-au oprit munca.

Compania a revenit în final asupra deciziei sale şi şi-a prezentat „scuzele” tânărului salvamar. Însă după această încercare, Tomas Lopez a preferat să „refuze” oferta de revenire la postul său pentru a se concentra asupra studiilor universitare, conform Miami Herald.

Printre colegii care l-au apărat pe Lopez s-a numărat şi un român originar din Cluj, Zoard Janko. Şi-a dat şi el demisia din post, în semn de solidaritate cu Lopez. Tânărul mai spune că, de s-a aflat de incident, telefonul lui sună încontinuu, iar ziariştii îl invită să îşi spună povestea.

Lopez apare joi la postul de televiziune CNN, la emisiunea  “OutFront” al lui Erin Burnet. „Niciodată nu m-am gândit că voi deveni atât de popular după ce am fost concediat”, a declarat Lopez pentru presa locală.