Culmea alegerilor: Un mort candidează din partea PDL la primăria oraşului Câmpia Turzii

În România s-a mai văzut ca morţii să voteze, însă până acum nu s-a întâmplat ca ei să şi candideze pentru funcţii publice.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 17:22
Culmea alegerilor: Un mort candidează din partea PDL la primăria oraşului Câmpia Turzii

Partidul Democrat Liberal susţine la primăria oraşului Câmpia Turzii un candidat mort. Primarul Ion Vasinca mai voia încă un mandat, dar a murit în urmă cu câteva zile. Chiar şi aşa, el a rămas pe lista candidaţilor la primărie.

„În timpul campaniei, candidatul nu poate fi schimbat. Dacă buletinele de vot sunt tipărite, numele rămâne şi el poate fi votat. Aşa spune în lege. În acel moment, aveam două opţiuni. Să îl votăm în semn de omagiu pentru tot ce a făcut sau să ne îndreptăm către alt candidat. Am considerat că prima variantă e mai bună„, a explicat Cristian Haiduc, preşedintele PDL Câmpia Turzii, pentru România TV.

Primarul din Câmpia Turzii, Ioan Vasinca, reprezentantul PDL în cursa electorală pentru Primărie, a murit, săptămâna trecută în urma unei boli.

Ioan Vasinca ocupa şi primul loc pe lista de consilieri locali a PDL Câmpia Turzii.

Vasinca avea 58 de ani şi era primar al municipiului din 2008. Anterior, între 2001 şi 2005, a mai deţinut funcţia de primar al municipiului Câmpia Turzii, iar între 1996 şi 2001 pe cea de viceprimar. Era membru al PDL.