Culmea campaniei de vaccinare: personalul implicat abia a primit salariile restante pe lunile mai, iunie, iulie 2021

Guvernul se plânge ca românii nu se vaccinează, dar păteşte cu mari întârzieri personalul aflat în prima linie a campaniei de vaccinare.

16 sept. 2021, 12:13
Culmea campaniei de vaccinare: personalul implicat abia a primit salariile restante pe lunile mai, iunie, iulie 2021

Ministerul Sănătății a alocat peste 91 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare.

Ministerul Sănătății a transmis astăzi deschiderile de credite bugetare în sumă de 91 480 000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021.

“În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susținut și vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Comitetul de urgenţă a decis: Certificatul de vaccinare, obligatoriu la evenimente
Ultimele date oficiale arată că, în data de 13 septembrie 2021 erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populatiei cu 839 fluxuri organizate. Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate un număr de 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

Vlad Voiculescu: Florin Cîţu a nenorocit campania de vaccinare încă din luna mai

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu comentează, miercuri seară, demiterea secretarilor de stat din Ministerul Sănătăţii şi declaraţia premierului potrivit căreia aceştia ar fi putut încetini campania de vaccinare. ”Nu prea ai ce să mai încetineşti la campania de vaccinare”, afirmă Voiculescu, acuzându-l pe Florin Cîţu că a nenorocit campania de vaccinare încă din luna mai. ”Florine, românii trebuie să ştie că valul 4 este valul tău”, a afirmat fostul ministru.

BILANȚ COVID 15 septembrie. Peste 10.500 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
”Am auzit că domnul Cîţu a dat afară secretarii de stat USR PLUS de la Ministerul Sănătăţii pentru că îi era teamă că aceştia ar putea încetini campania de vaccinare, a scris, miercuri seară, pe FAcebook, Vlad Voiculescu.

Folosind expresia utilizată de Flori  Cîţu în postările de pe Facebook – românii trebuie să ştie – Voiculescu face un bilanţ a ceea ce consideră el că ar trebui să se ştie.

”Românii trebuie să ştie că:
1. Nu prea ai ce să mai încetineşti la campania de vaccinare. Numeri pe degete aproape vaccinările din fiecare centru de vaccinare;
2. Secretarul de stat cu atribuţii pe vaccinare – de la începutul vaccinării Covid19 până astăzi – este domnul Andrei Baciu (PNL). Toate deciziile pe vaccinare sunt de altfel la premier.

Românii trebuie să ştie că ce vedem zilele astea în comportamentul domnului Cîţu a fost prevestit de ceea ce s-a întâmplat în primele luni ale anului în subiecte precum vaccinarea esenţialilor, centrele de vaccinare secrete, falsificarea cifrelor pandemiei, lipsa măsurilor de protejare a vieţii oamenilor în pandemie şi tot aşa. Le-am trăit intens pe toate şi mă simt cumva vinovat că nu am reuşit să vă arăt încă de atunci cu ce fel de om şi politician avem de-a face”, a mai scris Voiculescu.
Acesta susţine că ”Florin Cîţu s-a urcat – aproape literalmente – pe valul 3, aruncând vina pe Ministerul Sănătăţii, ascunzând datele reale şi pozând în campionul relaxărilor”.   ”A nenorocit campania de vaccinare încă din luna mai şi prin asta a şters şansa României de a merge în pas cu lumea civilizată spre depăşirea pandemiei. Florine, românii trebuie să ştie că valul 4 este valul tău”, a încheiat Voiculescu.

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, miercuri, că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 10.503 persoane, dintre care 7.658 cu prima doză sau cu serul unidoză de la Johnson&Johnson.

Potrivit CNCAV, de la ultima raportare, au fost vaccinate 10.503 persoane, dintre care 7.658 cu prima doză sau cu serul unidoză de la Johnson&Johnson. 4.784 peroane au primit serul Johnson&Johnson, 2.794 serul Pfizer, 71 vaccinul Moderna şi 9 serul AstraZeneca.