Culmea ironiei, salată rusească servită la summit-ul NATO de la Madrid. Mulţi dintre cei prezenţi au fost şocaţi de meniu

În timp ce așteptau sosirea președintelui american Joe Biden și a altor lideri mondiali la summitul NATO de la Madrid, mulți oficiali internaționali și jurnaliști au fost șocați când au găsit că în meniul unuia dintre restaurantele partenere se află celebra salată rusească.

29 iun. 2022, 10:09
Culmea ironiei, salată rusească servită la summit-ul NATO de la Madrid. Mulţi dintre cei prezenţi au fost şocaţi de meniu

Salata cu mazăre, cartofi, morcovi și maioneză este adesea indispensabilă în meniurile restaurantelor spaniole, dar înaintea summit-ului la care se așteaptă ca Rusia să fie marcată ca o amenințare pentru securitate în noul concept strategic al NATO, din cauza invaziei în Ucraina, salata rusească din meniul unuia dintre restaurantele partenere a fost un adevărat șoc pentru cei prezenți.

Salată rusească la summitul NATO? Sunt puțin surprins de această alegere a felurilor de mâncare„, a declarat jurnalistul Injaki Lopez pentru publicaţia spaniolă La Sexta.

Cu toate acestea, conținutul atrăgător de mare de carbohidrați din acest fel de mâncare a părut să conteze mai mult decât numele îndoielnic și se spune că s-a epuizat în câteva ore, scrie Reuters.

Citeşte şi Perla lui Boris Johnson: Dacă Putin ar fi femeie, nu ar fi fost război în Ucraina!

Totuşi, mai multă atenție diplomatică a fost acordată meniului oferit miniștrilor apărării și de externe prezenţi marţi seara la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz, din centrul Madridului. Jose Andres, bucătarul spaniol care a apărut şi  în serialul Chef’s Table, de pe Netflix, a fost cel care a coordonat masa şi a servit tapas clasic, dar a adăugat şi „găluște cu roșii”, redenumindu-le în mod simbolic „salată ucraineană”.

Citeşte şi Rusia îi împiedică să muncească în străinătate pe piloţii rămaşi şomeri în urma sancţiunilor. Sute de oferte de afară sunt ignorate de Moscova