Perla lui Boris Johnson: Dacă Putin ar fi femeie, nu ar fi fost război în Ucraina!

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că Vladimir Putin „nu ar fi atacat Ucraina dacă ar fi fost femeie” și consideră că războiul actual este „un exemplu perfect de masculinitate toxică”.

29 iun. 2022, 09:04
Perla lui Boris Johnson: Dacă Putin ar fi femeie, nu ar fi fost război în Ucraina!

Într-un interviu acordat presei germane, după summitul G7, Boris Johnson a spus că genul președintelui rus este un factor care contribuie la conflict. „Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dar dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebun, macho de invazie și violență, așa cum a făcut-o el”, a spus Boris Johnson.

Dacă vreţi un exemplu perfect de masculinitate toxică, asta face el în Ucraina„, a mai spus premierul britanic.

Citeşte şi Ucraina se teme de o invazie din Belarus. Şi Lituania ia în serios amenințările Rusiei

Declarația sa vine după ce liderii occidentali s-au întâlnit timp de trei zile la un summit din Germania, în timpul căruia au promis că vor crește „prețurile economice și politice pentru Putin și regimul său” din cauza războiului din Ucraina.

Totodată, comentariile lui Boris Johnson vin înaintea unei întâlniri NATO în care aliații vor discuta despre cum să răspundă amenințărilor viitoare. La summit-ul de la Madrid, el va cere celorlanţi membri ai alianței să mărească cheltuielile pentru apărare.

Citeşte şi VIDEO şocant Momentul în care rușii bombardează un mall, surprins de camerele dintr-un parc. Oameni disperați sar în lac

Se estimează că cheltuielile Marii Britanii pentru apărare vor ajunge la 2,3% din PIB, ca urmare a investițiilor în industria apărării și a sprijinului militar de 1,3 miliarde de lire sterline pentru Ucraina , a spus transmis guvernul de la Londra, citat de BBC.