Culoarea anului 2013

Verdele smarald a fost desemnată culoarea anului 2013, au anunţat reprezentanţii companiei americane Pantone.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 11:37
Culoarea anului 2013

Începând din 2000, compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an nuanţa sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industria modei, industria obiectelor decorative şi industria produselor cosmetice,  informează lemonde.fr.

Astfel, pentru 2013, nuanţa verde smarald a fost aleasă culoarea anului.

„Cu toate faţetele şi strălucirea sa, verdele smarald exercită o fascinaţie deosebită asupra oamenilor din negura timpurilor. Dintr-un punct de vedere simbolic, el evocă claritatea, reînnoirea şi reîntinerirea, elemente vitale într-o lume foarte complexă”, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.

Adeseori asociată cu piatra preţioasă omonimă, culoarea smarald îi face pe oameni să se gândească la lux şi sofisticare.

Verdele smarald succede nuanţei Tangerine Tango (o nuanţă de roşu-orange), selecţionată pentru aerul ei energic, ideal pentru „a-şi încărca bateriile şi pentru a merge înainte”, după cum anunţa anul trecut compania Pantone.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.

Vezi şi care sunt culorile care îţi pot îmbunătăţi starea de spirit