Culorile şi apetitul. Paleta pentru dieta sănătoasă care te slăbeşte

Gandeste-te putin la culorile alimentelor pe care le mananci zilnic. 

11 iul. 2014, 04:12
Culorile şi apetitul. Paleta pentru dieta sănătoasă care te slăbeşte

Probabil ca vorbim despre o serie de legume verzi, fructe rosii, galbene sau portocalii, cereale brune sau lactate albe. Ce putem spune insa despre albastru? Da, poate ca murele intra in aceasta categorie (prunele sunt in general violete) dar, potrivit specialistilor, aceasta culoare nu intra in schema de culori care ne atrage atunci cand vine vorba de mancare. De fapt, omul pare sa fi dezvoltat un instinct primar de  a se feri de produsele albastre.

Specialistii in culori sustin faptul ca inca din cele mai vechi timpuri, omul, cautandu-si hrana, a invatat sa se fereasca de fructele albastre sau negre, catalogandu-le din start ca potential periculoase. De altfel, ei au ajuns la concluzia ca alimentele ne plac in functie de culorile lor. Spre exemplu, sunt unele nuante care ne pornesc apetitul in vreme ce altele il suprima. Albastrul castiga mereu in orice studiu premiul de cea mai putin apetisanta culoare.
Pentru persoanele care vad, ochii sunt primii care trebuie convinsi inainte ca o mancare sa fie macar incercata. De aceea multe produse esueaza pe piata nu pentru ca ar avea un gust, o textura sau un miros neplacut – cumparatorul poate nici nu a ajuns atat de departe -, ci datorita esecului producatorului de a adapta culoarea la spectrul acceptat de om in materie de mancare.

Continuarea pe Lyla.ro